Сензациите в пресата днес: 11-те на Стойчо за дербито, Майкъла с 3 бона заплата в ЦСКА

Казийски се разкаял, иска в националния и още…

Сензациите в пресата днес: 11-те на Стойчо за дербито, Майкъла с 3 бона заплата в ЦСКА

Сензациите в пресата днес, 16.10.2012 г.:

„Тема спорт”: 11-те на Стойчо за дербито
Стойчо Младенов в последните няколко дни на два пъти заяви пред медиите, че е наясно със стартовия състав за мача с Левски. "Тема Спорт" разбра кои ще бъдат 11-те избраници на треньора на ЦСКА за вечното дерби. Сред тях фигурират имената на Нюанджи и Пакурар, които имат общо три мача като титуляри от началото на сезона. Два пъти в стартовия състав е попадал румънецът и веднъж тогоанецът.

Младенов ще започне без типичен централен нападател. На тази позиция ще се разчита на Абел Анисе. Зад него ще действа румънецът Александру Пакурар, а по двата фланга ще атакуват Антон Карачанаков и Серж Нюанджи. В средата на полузащитата всичко е ясно - там за пореден път доверие ще получи двойката Тодор Янчев - Лукас Саша. Те ще имат почти изцяло дефанзивни функции.

Няма въпросителни и около ариергарда. Попов и неубедителният от началото на сезона Крачунов ще бъдат в ядрото на отбраната, а Бандаловски и Венков ще действат съответно отдясно и отляво. При негативен развой на двубоя Младенов ще разчита на две резерви в предни позиции - камерунецът Присо и бразилецът Тасио.

Вчера стана ясно, че опитите на Георги Илиев-Майкъла да уреди Платини с картотека на 99 % ще завършат безуспешно. Нападателят няма да може да играе в официални мачове до края на полусезона. Вчера футболистите на ЦСКА имаха почивен ден, а от днес започват подготовката си за дербито в събота.

„Меридиан Мач": Казийски се разкаял, иска в националния
Матей Казийски се е разкаял и иска отново да облече екипа на националния отбор. Това разбра „Меридиан Мач" от отлично информирани източници. В тесен кръг звездният посрещач на италианския Тренто е признал, че съжалява за обявения бойкот и пропуснатата олимпиада. Там момчетата ни направиха фурор с четвърто място. Както е известно, Матей, който на 23 септември навърши 28, а през уикенда с клубния си тим се класира за полуфиналите на световното в Доха, се солидаризира с напусналия селекционер Радостин Стойчев. През лятото Казийски обяви, че няма да играе за България при това ръководство на федерацията.

„Не се знае дали момчетата в отбора ще приемат Матей обратно", коментира пък за „Меридиан Мач" президентът на волейболната ни федерация инж. Данчо Лазаров, който беше преизбран на поста миналата седмица в курорта Златни пясъци. При всички положения в момента Казийски е в неизгодна позиция. Цената му пада, а и под ръководството на Стойчев тимът му - Тренто, вече не е фактор в Италия. Както се знае, бе загубена битката за Суперкупата с 2:3 от Мачерата, а на старта на Серия А1 бе понесено унизително домакинско поражение с 1:3 от Вибо Валентия.

„Тема спорт”: Левски дава Чаворски под наем
Нападателят на Левски Тодор Чаворски може да бъде преотстъпен на Ботев Враца за пролетния полусезон. В момента 19-годишният таран не попада в сметките на Илиан Илиев, тъй като на поста специалистът разполага с далеч по-опитните Базил де Карвальо и дошлия от Евертън Жоао Силва. Силното представяне на бившия футболист на Локо Пд обаче не дава шанс на никого да припари до титулярното място в атака. Заради това Илиан обмисля да даде Чаворски под наем.

Специалистът определя нападателя за доста перспективен, но на този етап няма как да му даде шанс предвид сериозната битка за титлата с Лудогорец. Друга причина младокът да отпада от сметките е огромната заплата на звездата Жоао Силва, който продължава да търка пейката. Завърналият се на треньорския пост в Ботев Вр Антони Здравков отлично познава качествата на момчето. Той работи доста време в школата на сините и има наблюдения върху играта на младока. Врачани изпитват проблеми в атака и Сухия ще търси решение през зимата, като е доста вероятно това да е Чаворски. Припомняме, че през лятото именно той взе при врачани друг юноша на Левски - централния защитник Асен Георгиев.

„Тема спорт”: Майкъл а с 3 бона заплата!?
Георги Илиев-Майкъла ще получава 3000 лева месечна заплата в ЦСКА. Това на практика означава, че той ще бъде най-евтиният изпълнителен директор в историята на клуба. „Тема Спорт" още преди 10 дни информира, че Илиев е отказал предложената му огромна заплата от Димитър Борисов. Двамата са постигнали друга договорка, според която Илиев ще получава заплата колкото най-ниско платените футболисти в отбора, но ще има възможността да увеличи приходите си поне 10 пъти. Според постигнатото споразумение Илиев трябва да получи 10 % от сумата, с която успее да намали месечните разходи на клуба, фиксирани към датата на неговото назначение. На по-прост език това означава следното. Ако приемем, че в момента разходите на ЦСКА за един месец са 1.1 милиона лева (б.а. -в това число влиза абсолютно всичко - заплати, премии, текущите ежедневни харчове, лагери, хотели, разплащания по падежи за определени сделки и т.н.), а Майкъла успее да ги редуцира до 700 000 лева, то той ще получи 10 % от спестените 400 000 лева. Или 40 000 лева.

Погледнато от бизнес гледна точка, това е наистина много добра сделка за двете страни. И в същото време защитава интересите на ЦСКА от мениджърски интереси и комисиони. От друга страна обаче, този ход може да се отрази на резултатите на отбора, тъй като по-малките разходи предразполагат към по-нископлатени футболисти. Трябва да се има предвид обаче, че Гриша Ганчев успя да направи Литекс два пъти шампион в последните три сезона с годишен бюджет от 7.5 милиона лева. Тоест успехи може да има и при по-малки разходи. Всичко опира до това как ще се управляват средствата. В тази връзка трябва да се отбележи, че в последните 4 сезона ЦСКА имаше най-голям бюджет, но не успя да спечели титлата нито веднъж. Така че не е най-важното колко харчиш, а за какво ги харчиш.

Антоан Стоянов тренира с Левски в Правец

През миналия сезон той беше под наем в Емполи

Светослав Диков се присъедини към Локо София

Таранът се завръща обратно в "Надежда"

Левски с вход свободен за следващата контрола

"Сините" се изправят срещу Септември на 29-ти юни от 18:30ч

Йордан Юруков започва работа в ЦСКА

Бившият халф на "армейците" ще е треньор в клуба

Порой отложи контролата на Черно море с Ботев (Враца)

Сблъсъкът в Тетевен няма как да се изиграе, заради обилен валеж

НАЙ-НАКРАЯ! Добри новини в Локо София

Любенов остава в "Надежда"

Ботев Пд пусна билетите за Лига Европа

"Канарчетата" приемат Марибор на 11 юли

Шеф на ЦСКА: Селекцията се прави по по-различен начин

Близо сме до някои футболисти и водим преговори, обяви Филип Филипов

И нов в Левски се прицели в титлата

Най-важната цел е да станем шампиони, обяви Алдаир

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки