1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Класика за Левски срещу Пирин (Разлог) на "Герена"

Класика за Левски срещу Пирин (Разлог) на "Герена"

Кристовао Рамос, Жоао Силва и Христо Йовов вкараха головете

Класика за Левски срещу Пирин (Разлог) на "Герена"
Левски победи Пирин (Разлог) с класическото 3:0 в първия 1/16-финал за Купата на България и е с единия крак в следващата фаза. Кристовао Рамос се разписа през първата част, а Жоао Силва и резервата Христо Йовов добавиха по едно попадение след почивката.
До 10-ата минута головите положения липсваха, а гостите ясно показаха, че нямат намерение да се затварят в глуха защита, а са на „Герена”, за да играят футбол. Първият удар в мача дойде в 5-ата минута, когато Рамос центрира опасно, но Атанас Аршинков не бе затруднен и лесно лови.

Гостите стигнаха до първата голова ситуация след четвърт час игра. Шумантов пусна добър прехвърлящ пас между централните бранители на Левски, Фикийн засече от въздуха с едно докосване, но по земя стреля покрай дясната греда на Ивайло Василев, който днес получи един от редките си шансове да пази на синята врата.

Тази атака сякаш стресна домакините и те също бяха близо до попадение. Рамос центрира от корнер в 18-ата минута, Ели надскочи съперник и игра с глава, топката попадна в краката на Башлиев, но десният бек остана много учуден, че е на чиста позиция на 7-8 метра пред вратата и вместо да бие, подаде на Марсиньо, който беше в засада.

В следващите минути домакините натиснаха, но се отчетоха само с далечен силен удар на Райков над вратата и изстрел на Силва до дясната греда след хубаво овладяване и обръщане пред пеналта.

Минута след пропуска на португалеца Левски поведе.  Башлиев се включи в атаката отдясно, получи на скорост, а след рикошет Кристовао Рамос засече красиво от воле пт въздуха по диагонала за 1:0 в 29-ата минута.

До почивката Симеон Райков бе най-активен за домакините, но играта не му спореше. Крилото първо провали една контра трима на двама, а после на два пъти шутира силно от дистанция, но мерникът му изнервери.

Левски потърси втори гол през втората част и стигна до него преди да е изминал час игра.

Веднага след паузата Даниел Димов засече центриране на Гаджев от корнер, но топката бе неудобна за него и опасност нямаше. Ради Цонев организира добра атака, подаде на Рамос на десния фланг, авторът на първия гол пусна за Жоао Силва, но португалецът с едно докосване стреля покрай гредата.

Левски удвои своя аванс в 57-ата минута, а в основата на гола отново бе Кристовао Рамос. Той проби по дясното крило и сервира на Жоао Силва на задната греда, а таранът нямаше как да сбърка и с глава направи 2:0.
Последваха 4 поредни смени в двата тима и играта се накъса.

Един от появилите се на терена бе Христо Йовов. Бижутера не губи много време и само 9 минути след появяването си в игра се разписа за класическото 3:0.

Райков центрира отляво в 79-ата минута, Силва се размина с топката, но Йовов бе на по-добра позиция и с глава засече в мрежата за 3:0.

В края на мача и двата отбора имаха по едно страхотно положение.

Първо в 83-ата минута току-що появилият се на терена Илиян Йорданов бе сам на границата на малкия пеналт, но се забави и вратарят Аршинков спаси удара му.

Минута по-късно Башлиев направи много груба грешка, Шумантов стреля коварно в долния десен ъгъл, но Ивайло Василев с една ръка изби и спаси сигурен гол.

Левски взе комфортна победа и спокойно чака реванша в Разлог.

Галерия от мача вижте ТУК!
Станислав Генчев: Левски не заслужаваше да загуби от Ботев (ВИДЕО)

Треньорът на „сините“ коментира загубата в Пловдив

Керкез посвети на феновете победата над Левски

Треньорът на Ботев Пловдив коментира драматичния успех в дербито

Томаш: Проблемът беше на терена! Върнахме се в първи клас!

Треньорът на ЦСКА бе много бесен след поражението от новака Септември

Томаш дръпна здраво конско на играчите след резила

Треньорът бе бесен от играта срещу Септември

Митов: Резултатът можеше да бъде по-изразителен за нас

Треньорът на столичния Септември бе на седмото небе

Бившият треньор на ЦСКА Саша Илич бе уволнен от Пари НН (ВИДЕО)

Руският клуб изписа сърбина за слаби резултати

ПРОВАЛ ЗА ЛЕВСКИ! 10 от Ботев  (Пд) удариха "сините"(ВИДЕО)

Трибуле с победен гол за Ботев (Пд) в 87-ата минута

СЕНЗАЦИЯ! Септември удари ЦСКА с 1:0 (ВИДЕО)

Провал за ЦСКА на "Васил Левски"

Новият треньор на Берое: Целта ни е да сме в Топ 8 и да си гарантираме спасението

Хосу Урибе осъзнава на какво място е попаднал