Сензациите в пресата днес: ЦСКА уреди Златински, тръби "Меридиан Мач"

ЦСКА отказа Златински, контрира "Стандарт"

Сензациите в пресата днес: ЦСКА уреди Златински, тръби "Меридиан Мач"
„Меридиан Мач”: „Червените” уредиха Христо Златински
 
Ръководството на ЦСКА е постигнало устна договорка с капитана на Локо (Пд) Христо Златински, научи „Меридиан Мач". Според нея националът трябва да премине на „Българска армия" през зимата.
 
„Червените" следят от доста време халфа, но до момента така и не стигна до негов трансфер в ЦСКА. Очакваше се това да се случи през лятото, когато от „Лаута" в София акостираха цели шестима футболисти на Локо (Пд) -Тасио, Сержиньо, Юнес Бенжалюн, Кириакидис, Джереми Родригес и Михаил Венков, но тогава преговорите пропаднаха в последния момент.
 
Сега обаче политиката на „червените" на трансферния пазар се променя и тя ще е насочена на 90% към българи. Именно заради това представителите на Селекционния съвет на ЦСКА Аспарух Никодимов, Христо Маринчев и Стоян Йорданов вече наблюдаваха Златински, Стефан Велев от Берое и Александър Александров от Черно море.
 
Капитанът на Локо (Пд) има договор с настроящия си клуб до юни 2014 г. Въпреки това обаче собственикът на Веселин Марешки няма да му прави спънки и ще го пусне в ЦСКА, тъй като плаща най-висока заплата именно на него. Отделно аптекарският бос смята за в бъдеще да разчита на млади таланти от школата на „черно-белите".
 
 
„Стандарт”: ЦСКА отказа Златински
 
Христо Златински няма да играе в ЦСКА, въпреки че вчера се чу за сигурен договор на национала с "червените". Причината се крие в двата отказа на халфа да дойде на "Армията" през лятото. Той режеше Стойчо Младенов с аргумента, че изчаква оферта от чужбина. "ЦСКА не е чакалня", ядоса се треньорът на "червените". Явно сега мениджъри пак се опитват да уредят техничаря, чийто договор с "Локо" (Пд) изтича през лятото. През зимата той може да напусне "Лаута" за символични пари.
 

ЦСКА наблюдава други 4 български играчи, като на първо място в списъка е националът Стефан Велев от "Берое".  


„Тема Спорт”: Левски гони Марсиньо
 
Бразилският плеймейкьр на Левски ще бъде забит на пейката до края на сезона. Той минаваше за любимец на треньора на сините Илиан Илиев, който непрекъснато залагаше на него. До момента Марсиньо взе участие в абсолютно всички срещи на сините - изигра 13 двубоя, в които вкара 2 гола. След дербито с ЦСКА обаче нещата се промениха. Технича-рят бе оставен резерва при успеха с 2:1 над Локомотив Пловдив. След това Илиев му даде шанс в срещата с Пирин Разлог (3:0) за купата. След нейния край обаче треньорът заяви, че не е никак доволен от представянето на някои от титулярите и това ще си проличи по състава за следващите мачове. Най-вероятно специалистът е визирал именно бразилеца. На него се възлагаха големи надежди и именно заради привличането му Левски позволи на Иван Цветков да премине в Ботев Пловдив. Това обаче се оказа грешка. В момента шефовете на сините вече търсят нов клуб на бразилеца. Марсиньо е с една от най-високите заплати -близо 20 хиляди евро месечно. Пред треньорския щаб на Левски стоят два варианта за мача с Миньор в Перник. Единият е Илиев да заложи отново на схема 4-4-2 с Жоао Силва и Базил де Карвальо. Тази опция обаче изглежда по-малко вероятна. По-скоро Левски ще играе в обичайната си система 4-2-3-1, като мястото на Марсиньо ще бъде заето от някой измежду Христо Йовов u Владимир Гаджев.
 
Бившият вратар на сините Божидар Митрев пък заяви пред „Тема Спорт", че засега не възнамерява да се завръща на „Герена". „Въобще не съм обмислял такъв вариант на този етап", каза Божката.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки