1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Барселона не сбърка срещу Селта и излезе еднолично начело в Ла Лига (ВИДЕО)

Барселона не сбърка срещу Селта и излезе еднолично начело в Ла Лига (ВИДЕО)

Отборът на Барселона записа 9-ата си победа в Примера Дивисион от началото на сезона, след като днес се наложи с 3:1 срещу Селта

Барселона не сбърка срещу Селта и излезе еднолично начело в Ла Лига (ВИДЕО)

Отборът на Барселона записа 9-ата си победа в Примера Дивисион от началото на сезона, след като днес се наложи с 3:1 срещу Селта. Двубоят бе от 10-ия кръг на испанския шампионат и се проведе на стадион „Камп Ноу”.

Домакините можеха да открият резултата още във 2-ата минута, но далечен изстрел на Сеск Фабрегас не попадна в целта. След този пропуск, каталунците продължиха да са по-активния тим и се стигна до още няколко интересни ситуации пред стража на гостите – Хави Варас. В 10-ата минута удар на Андрес Иниеста не попадна в очертанията на вратата, а минута след това Лионел Меси също стреля в аут. Точно когато изтичаше четвърт час игра от началото на срещата се откри нова възможност пред Меси, но вратарят Хави Варас спаси изстрела на аржентинеца. В 19-ата минута нов удар на Меси бе отразен от стража на Селта, а Яго Аспас можеше да отбележи за гостите, но Виктор Валдес спаси.

Резултатът бе открит в 21-ата минута, когато Адриано успя да прати кълбото в мрежата на гостите след удар с левия крак от близко разстояние. Само три минути по-късно обаче, Селта успя да изравни, след като Марио Бермехо отбеляза гол за 1:1 след удар с десния крак. Барселона обаче успя да поведе отново само две минути след това – Давид Вия се разписа за 2:1 и по този начин даде аванс на своя отбор. До почивката не се стигна до нови голове и така след 45 минути игра резултатът бе 2:1 в полза на домакините.

В самото начало на втората част Яго Аспас се отчете с пропуск за Селта, а в 50-ата минута Лионел Меси стреля отдалеч, но кълбото не намери рамките на вратата. Малко след това се откри нова възможност за Селта да изравни, но Яго Аспас не успя да прати кълбото в очертанията на вратата на Виктор Валдес.

Барселона поведе с 3:1 в 61-ата минута. Давид Вия подаде към Жорди Алба, който се намираше в положение на засада, но такава не бе отсъдена и бранителят на каталунците успя да преодолее вратаря и да отбележи трети гол за домакините.

Пет минути след като резултатът стана 3:1, Педро пропусна да отбележи четвърти гол за каталунците, след като ударът му от границата на наказателното поле излезе в аут. Двата тима не успяха да си отбележат нови голове до последния съдийски сигнал и така мачът приключи с победа с 3:1 в полза на Барселона. След този успех каталунците продължават да са на върха на подреждането, като имат актив от 28 точки и са с 3 пред втория – Атлетико (Мадрид), който обаче има мач по-малко. Селта се намира на 15-ото място с 10 пункта.