1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Сър Алекс отвори широко вратата за Кристиано Роналдо

Сър Алекс отвори широко вратата за Кристиано Роналдо

"Той е невероятен играч, винаги има шанс да напусне Реал Мадрид"

Сър Алекс отвори широко вратата за Кристиано Роналдо
Сър Алекс Фъргюсън призна, че има голямо желание Кристиано Роналдо да се завърне в Манчестър Юнайтед. Шотландецът обаче смята, че за всеки клуб в света би било трудно да накара Роналдо да напусне Реал Мадрид.

Във вторник португалската звезда отново ще играе в Манчестър. Този път обаче той няма да е на добре познатия „Олд Трафорд”, а ще мери сили срещу Манчестър Сити на „Етихад” в Шампионската лига. Феновете на Юнайтед все още пеят песни за португалеца и със сигурност той ще бъде посрещнат добре в града от „червената” част на града.

„Той (Роналдо) е невероятен играч. Един от най-добрите несъмнено. В нашия клуб са играли много велики играчи и със сигурност Роналдо може да се сравнява с всеки от тях. В последния си сезон при нас той създаваше по пет голови шанса всеки мач – пет възможности, създадени само от него да вкара гол. Той е брилянтен.”, спомня си Фърги.

Запитан дали на съжалява, че не е продал Роналдо със специална клауза за обратно закупуване, сър Алекс казва за клубния сайт на Юнайтед: „Как знаете, че няма такава клауза? Той винаги е искал да играе за Реал, това му е детска мечта, но не казвам, че ще остане там завинаги. Има реални шансове да напусне, никога не се знае.”

Относно слуховете, че Кристиано може да се завърне в „Театъра на мечтите” 70-годишният специалист не е оптимист. „Не мисля, че ще се случи, но би ми се искало да мисля, че е възможно. Говорим за невероятна сума пари. Каква мислите, че ще бъде неговата цена? Той никога не е контузен. Той изобщо изпуска ли някой мач? Кой може обаче да си позволи да го купи? Някой от руските клубове може да го купи, но мислите ли, че той ще отиде в Русия? Той се оплакваше от времето тук в Англия, така че представете си го в Русия по средата на зимата!”

„Говоря с Роналдо доста често. Той винаги ми отговаря и ни пожелава всичко най-добро. Смятам, че винаги гледа първо резултатите от мачовете на Юнайтед”, шеговито твърди сър Алекс. 
Амад Диало иска Шампионска лига и Висшата лига с Манчестър Юнайтед

Крилото на "червените дяволи" с високи цели на "Олд Трафорд"

Фонсека: Тази победа беше много важна

Треньорът на Милан говори след 3:0 над Лече

Висшата лига не е по-силна от Серия „А“

Това заяви Рикардо Калафиори

Милан докосва върха след класика за 5 минути (ВИДЕО)

„Росонерите“ не дадоха шанс на Лече – 3:0

Дортмунд се развихри за обрат от 0:2 до 4:2 (ВИДЕО)

Борусия и Бохум със зрелище в първия мач от кръга в Германия

Енцо Мареска с добри новини за Челси

Лавия ще играе срещу Брайтън

Във Франция: Оксер спря серията си от 4 загуби

След класика над участник в ШЛ

Артета не знае дали Рая ще играе в събота

Куп контузени в Арсенал преди Лестър

На Острова: Сити ще се размине с тежките наказания

Сензационен обрат в делото срещу шампионите за 115 нарушения на финансовия феърплей