Анжи продължава да е лидер в група "А" след 2:0 над Удинезе (+ВИДЕО)

Отборът на Анжи Махачкала се наложи с 2:0 над Удинезе в среща от група „А” на турнира Лига Европа. Двубоят се игра на стадион „Хазар”, а и двете попадения за руския тим паднаха през второто полувреме

Анжи продължава да е лидер в група "А" след 2:0 над Удинезе (+ВИДЕО)

Отборът на Анжи Махачкала се наложи с 2:0 над Удинезе в среща от група „А” на турнира Лига Европа. Двубоят се игра на стадион „Хазар”, а и двете попадения за руския тим паднаха през второто полувреме.

Домакините от Анжи създадоха повече на брой възможности за отбелязване на гол през първата част, а Удинезе не застраши с почти нищо стража на руснаците – Владимир Габулов. Още преди да е изтекъл четвърт час игра от началото на двубоя Кристофър Самба и Мбарк Бусуфа нанесоха изстрели към Желко Бъркич, но и в двата случая кълбото не намери рамките на вратата, а Олег Шатов също отправи удар към вратаря на Удинезе, който обаче спаси. Италианският тим отвърна с изстрел на Диего Фабрини, но стражът на домакините отрази удара на нападателя.

Малко след средата на първата част Анжи на няколко пъти можеше да достигне до гол. Мбарк Бусуфа нанесе нов неточен изстрел, а в 26-ата минута Самуел Ето’о също получи шанс да отбележи, но Желко Бъркич спаси изстрела на камерунския нападател. Вратарят на Удинезе се справи и с изстрела на Юри Жирков в 27-ата минута, а малко след това Силва Жусилей стреля неточно. До почивката не се стигна до голове и след края на първото полувреме резултатът бе 0:0.

Антонио Ди Натале пропусна страхотна възможност за гостите в 53-ата минута, като ударът на италианския нападател бе отразен от Владимир Габулов. Малко преди да изтече час игра от началото на двубоя, Мбарк Бусуфа отправи далечен изстрел, който не попадна в очертанията на вратата. Данило от Удинезе стреля неточно в 65-ата минута, а в 72-ата резултатът бе открит. Анжи излезе с гол напред, след като Кристофър Самба прати кълбото в мрежата на гостите след удар с десния крак. Само 3 минути след това Самуел Ето’о направи преднината на домакините още по-комфортна, след като се разписа за 2:0. В 80-ата минута Удинезе остана с човек по-малко, след като Фернандес Уилианс получи втори жълт картон, а до края на двубоя не паднаха нови попадения и по този начин руският тим спечели мача с 2:0.

Анжи вече има актив от 10 точки и продължава да е лидер в група „А”, като почти сигурно ще играе на 1/16-финалите на Лига Европа. Удинезе пък остава на последното 4-то място в групата с 4 точки. По-късно днес един срещу друг излизат Ливърпул и Йънг Бойс.

ОФИЦИАЛНО: Рос Баркли се завърна в Астън Вила

Английският халф подписа с бирмингамци след като игра там сезон под наем през 2020/21

ОФИЦИАЛНО: Манчестър Юнайтед обяви нов спортен директор

Дан Ашуърд ще е новият директор на "Олд Трафорд"

Юноша на Реал Мадрид напуска клуба

Дани Себайос е решил да си тръгне от "Сантиаго Бернабеу"

ОФИЦИАЛНО: Брентфорд представи Игор Тиаго

Бившият нападател на Лудогорец ще струва на "пчеличките" 30 милиона паунда

Мигел Алмирон си тръгва от Нюкасъл и Висшата лига

Той е решил да потегли към Саудитска Арабия

Атлетико Мадрид спазари испански национал

Робин Льо Норман напуска Реал Сосиедад срещу 30 милиона евро

Лаутаро Мартинес: Играх цял сезон на инжекции и болкоуспокояващи

Нападателят на Интер е играл с контузия и на Мондиал 2022

Астън Вила обяви два трансфера от Ювентус

Самуел Айлинг и Енцо Баренечеа се присъединиха към бирмингамци

Нюкасъл се похвали със защитник на Челси

"Свраките" взеха и вратар

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки