Нюкасъл стигна елиминациите в Лига Европа след равен с Маритимо (+ВИДЕО)

Бордо прати себе си и "свраките" напред след успех над Брюж

Нюкасъл стигна елиминациите в Лига Европа след равен с Маритимо (+ВИДЕО)
Отборът на Нюкасъл се класира за елиминационната фаза на турнира Лига Европа, въпреки че тази вече не успя да победи Маритимо и завърши наравно 1:1. Срещата се игра на стадион "Сейнт Джеймсис Парк" и бе от програмата на група "D" на надпреварата. 
 
Двубоят започна с атаки и към двете врати, които обаче не водеха до нищо сериозно. 
 
Все пак "свраките" успяха първи да излязат напред в резултата. В 23-ата минута Марво бе намерен в наказателното поле от Бен Арфа и с левия крак направи безпомощен Сален за 1:0. 
 
До края на полувремето темпото продължи да не е толкова високо, а нови интересни положения пред двете врати нямаше. 
 
През втората част англичаните отстъпиха инициативата на своя опонент и се прибраха в половината си, чакайки възможностите си на контраатака. 
 
Това даде възможности на гостите за отбелязване на гол, ала пропуски на Сами, Фиделис, Диас и Рубен ги лишиха от такъв. 
 
От своя страна "свраките" се задоволиха единствено с неточен удар на Сами Амеоби в 52-ата минута, както и с негов сериозен пропуск отблизо в 69-ата. 
 
По-добрата игра на Маритимо логично даде резултат в 79-ата минута, когато Фиделис оформи крайното 1:1 с хубав изстрел с левия крак от малък ъгъл.
 
Отборът на Бордо също се класира за 1/16 финалите, след като се наложи с 2:1 над състава на Брюж в Белгия. 
 
И двата гола за фреснкия тим отбеляза Жусие, съответно в 3-та и 40-ата минута. Почетният гол за белгийците бе дело на Ластиен в 86-ата минута.
 
Така след днешните мачове лидер във временното класиране е съставът на Бордо с 10 точки, на 1 пред 2-ия Нюкасъл. 3-и е Брюж с 5, а последен е Маритимо с 2. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки