Йънг Бойс обърка сметките на Ливърпул (+ВИДЕО)

Швейцарският тим измъкна точка от гостуването си на „Анфийлд”

Йънг Бойс обърка сметките на Ливърпул (+ВИДЕО)

Швейцарският Йънг Бойс измъкна точка като гост на Ливърпул в мач от група „А” на турнира Лига Европа. Двубоят на „Анфийлд” завърши при резултат 2:2, а гостуващия тим успя да се добере до равенството, след като отбеляза гол в самия край на редовното време.

По този начин Йънг Бойс запази шансовете си за класиране на 1/16-финалите. Швейцарците са със 7 точки и продължават да заемат 3-ото място в подреждането, а Ливърпул остава на 2-ата позиция и също има актив от 7 пункта. Всичко в групата обаче ще бъде решено в последните мачове, когато Йънг Бойс приема на свой терен лидера Анжи Махачкала, който има 10 точки, а Ливърпул гостува на Удинезе. В момента италианският тим е последен с 4 пункта.

Двубоят на „Анфийлд” бе доста вълнуващ, а и двата тима създадоха доста интересни ситуации пред вратата на противника. Все пак Ливърпул първи успя да достигне до гол. Резултатът бе открит в 33-ата минута, когато Джонджо Шелви прати топката в мрежата на гостите след удар с глава от близко разстояние. При аванс от едно попадение в полза на домакините дойде и почивката на срещата.

Йънг Бойс обаче не се предаде и започна много силно през втората част, а в 52-ата минута Раул Бобадия успя да се разпише за 1:1. Нападателят на гостуващия тим бе намерен с отличен пас в наказателното поле, овладя кълбото по чудесен начин и с бомбен изстрел в левия ъгъл на вратата възстанови равенството.

Ливърпул се втурна в атака в опит отново да поведе в резултата и съумя да отбележи втори гол в 72-ата минута, след като Джо Коул не остави шансове на стража на противника и забоде кълбото във вратата му.

До края на двубоя швейцарският тим се опита да се добере до равенството, което щеше да остави живи надеждите му за продължаване на 1/16-финалите, и в 88-ата минута все пак достига до второ попадение. Елсад Зверотич изравни резултата, след като нанесе страхотен изстрел отдалеч, а кълбото влетя неспасяемо в мрежата на домакините. В продължението на мача Ливърпул се опита да отбележи нов гол, чрез който да си гарантира трите точки, но Йънг Бойс успя да удържи равенството и така мачът завърши наравно – 2:2.

В другия двубой от групата Анжи Махачкала се наложи над Удинезе с 2:0.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки