1. Novsport
  2. Втора лига
  3. Славия се справи с лекота с Любимец и се класира за осминафиналите (СНИМКИ+ВИДЕО)

Славия се справи с лекота с Любимец и се класира за осминафиналите (СНИМКИ+ВИДЕО)

"Белите" спечелиха реванша с 3:0 и с общ резултат 5:2 продължават напред

Славия се справи с лекота с Любимец и се класира за осминафиналите (СНИМКИ+ВИДЕО)
Отборът на Славия се класира за осминафиналите на турнира за Купата на България, след като в днешния 1/16-финален реванш се наложи над втородивизионния Любимец с 3:0. Двубоят се игра на стадион "Славия", а първият мач в Любимец завърши наравно 2:2.
 
Въпреки трите гола във вратата на Любимец, сблъсъкът не бе особено приятен за наблюдаване, тъй като чистите голови положения бяха рядкост. 
 
Това бе първа победа за "белите" от 9 мача насам във всички състезания, с което напрежението около отбора би трябвало да намалее поне за момента. 
 


Гостите все пак дадоха две жертви в хода на мача, след като Копаранов и Трифонов бяха изнесени на носилки. За столичани пък Пепи Димитров напусна накуцвайки, но неговата травма изглеждаше най-лека. 
 
Срещата стартира със силен натиск на "белите", които излязоха напред в резултата още в 4-та минута, когато Попара овладя в центъра, подаде на левия фланг за Лазаров, Електричката напредна и центрира за Пепи Димитров, който отблизо не сбърка за 1:0.
 


Само 120 секунди по-късно Коконов овладя топката на около 20 метра пред вратата, шутира силно с левия крак, кълбото срещна лявата сглобка на Младенов и влетя в мрежата му за 2:0.
 
След този гол "белите" свалиха видимо оборотите и предоставиха инициативата на гостите. Те обаче така и не успяваха да организират хубава атака пред вратата на Петков, като усилията им стигаха до наказателното поле на столичани. 
 


Първият удар към вратата на Славия дойде чак в 27-ата минута, когато Шопов надбяга Альошев отляво, стигна на около метър от аутлинията и стреля технично към вратата на Петков, но стражът на столичани улови.
 
С нови пропуски за "белите" пък се отчетоха Лазаров, Димитров и Коконов, а в 33-ата минута Петков можеше да си вкара комичен автогол. Тогава Минчев стреля от далеч, Петков понечи да спре кълбото на гърди, то се завъртя около него и отиваше към мрежата му, но все пак опитният страж успя да улови.
 

Все пак в края на полувремето Славия стигна до нов гол. В 44-ата минута Акийоши овладя в центъра и центрира в пеналта за Коконов, който бе надскочен от Димов, но бранителят без да иска насочи неспасяемо кълбото в мрежата си.
 
Втората част стартира с голям пропуск на Даниел Златков в 49-ата минута, когато той бе намерен сам от Акийоши на 2 метра пред противниковата врата, но се забави и кълбото му бе отнето. 
 


Вторите 45 минути обаче, бяха определено по-скучни от първите, като още от първия съдийски сигнал изглеждаше, че мачът се доиграва. 
 
Все пак играчите на Любимец опитаха да стигнат поне до почетно попадение и в 68-ата минута Заков опита късмета си от дистанция, кълбото рикошира леко в Желев и попадна в ръцете на Петков. 
 


В 83-ата минута пък, резервата Лозев проби по левия фланг и навлезе в наказателното поле, след което шутира технично към близкия ъгъл, но Петков внимаваше и спаси.
 
Последният точен шут към вратата на Любимец пък дойде едва в 68-ата минута, когато Тодоров стреля по земя, но Младенов спаси. 
 


В 88-ата Радослав Димитров върна рисково за Петков, вратарят се размина с кълбото, което попадна в Огнянов. Той понечи да напредне към опразнената врата, ала Петков се хвърли и улови. 
 
До края на двубоя нов гол не падна и така Славия спечели 1/16-финалния реванш срещу Любимец с 3:0 и с общ резултат 5:2 се класира за осминафиналите на турнира за Купата на България.