Баварската машина писа „много добър” на Хановер и дръпна с 9 точки на върха (видео)

Преследвачите Шалке и Айнтрахт направиха 1:1 в Гелзенкирхен и така шампионът Борусия вече е втори

Баварската машина писа „много добър” на Хановер и дръпна с 9 точки на върха (видео)

Германският вицешампион Байерн /Мюнхен/ увеличи аванса си на върха в класирането на 9 точки, след като разпиля с 5:0 гостуващия Хановер 96, а преследвачите Шалке 04 и Айнтрахт Франкфурт поделиха точките след 1:1 в Гелзенкирхен в 13-ия кръг на Бундеслигата.

След две последователни ремита със същия резултат (1:1 срещу Нюрнберг и Валенсия) баварците не оставиха никакво съмнение в превъзходството си над участника в Лига Европа – Хановер, чиято лоша форма продължи.

Основна роля за разгромния резултат изигра и ранното попадение на домакините, които успяха да открият резултата още в 3-ата минута, когато Швайнщайгер свали топката с глава за испанския национал Хави Мартинес и той даде тон за головото шоу със страхотна алапиола от границата на вратарското поле.

Второто попадение не закъсня и в никакъв случай не бе по-малко атрактивно.

В 24-ата минута капитанът Лам центрира и Тони Кроос вкара от воле за 2:0. Това окончателно сломи духа на гостите в 37-ата минута преднината на Байерн стана класическа, тъй като Франк Рибери завърши подобаващо отлична акция на своя тим.  След почивката домакините намалиха оборотите, но въпреки това вкараха още две попадения във вратата на съперника.

В 63-ата минута централният защитник Данте се разписа за 4:0 след статично положение и пас на Тони Кроос, а четири минути по-късно влезлият като резерва 27 секунди по-рано Марио Гомес оформи крайното 5:0 с първия си гол за сезона. Нападателят дълго време лекуваше контузия, сега реализира след втората асистенция на Кроос в мача.

След този успех Байерн остава категорично на върха с 34 точки и с 8 аванс пред шампиона Дортмунд, а Хановер се смъкна на седма позиция със 17 пункта.

Намиращите се на втора и трета позиция в класирането преди началото на уикенда – Шалке 04 и Айнтрахт Франкфурт не излъчиха победител и си стиснаха ръцете след 1:1 на "Фелтинс Арена.

И този двубой започна добре за домакините, които съумяха да поведат при една от първите си сериозни атаки.

В 11-ата минута Люис Холтби Ян Хунтелаар и холандският нападател даде преднина на своите, ала веднага след подновяването на играта от центъра Бастиан Очипка центрира към Щефан Айгнер и той с глава възстанови равенството 1:1.

След това гостите заиграха по-силно и опасни удари на Себастиан Роде, Пирмин Швеглер, Очипка и Айгнер можеха да доведат до пълен обрат, но след почивката „кралскосините” отговориха, но мерникът на Луис Холтби, Хунтелаар, Джърмейн Джоунс и Пуки  също изневери.

В края на мача гостите останаха с човек по-малко, тъй като Карим Матмур бе изгонен с втори жълт картон. Въпреки това, нови попадения не паднаха и така съставите останаха с по 24 точки в актива си, изоставайки на една от шампиона Борусия /Дортмунд/, който вече заема второто място в подреждането.




 

Потвърдено: Далич остава селекционер на Хърватия

Въпреки отпадането в групите на Евро 2024, обяви президентът на федерацията

Саутгейт: Разбирам критиките

"Не съжалявам за нищо"

Конте: Трябва да обновим отбора, Наполи ще има стил

"Мога да обещая сериозност - дума, която е подценявана напоследък"

Черно море гостува в Ловеч на Апоел (БШ)

Това съобщиха от израелския клуб

Две български съдийски бригади на старта в Европа

Наши рефери ще ръководят мачове от първия кръг на квалификациите през юли

Съдии от Шотландия и Украйна за Ботев в Лига Европа

Вижте подробности

Съдии от Германия и Хърватия за Лудогорец в Европа

Ясни са нарядите за първия кръг на квалификациите за ШЛ

Челси с колосална оферта за нападател

Исак може да премине на "Стамфорд Бридж"

Официално: Наш талант с трансфер във Вердер

Той е смел, написаха от германския клуб за Смъркалев

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки