1. Novsport
  2. - Испания
  3. Бетис надви категорично Валядолид в реванша и се класира напред за Купата на Краля (+ВИДЕО)

Бетис надви категорично Валядолид в реванша и се класира напред за Купата на Краля (+ВИДЕО)

Втородивизионните Лас Палмас и Кордоба също продължават в следващата фаза на турнира, както и Осасуна

Бетис надви категорично Валядолид в реванша и се класира напред за Купата на Краля (+ВИДЕО)

Бетис победи с 3:0 Валядолид в мача реванш между двата тима от турнира за Купата на Краля и по този начин се класира за следващия кръг на надпреварата. Първата среща между двата отбора бе завършила с победа с 1:0 в полза на Валядолид, но днес Бетис надделя с 3:0 в реванша и така си осигури място в следващата фаза.

Резултатът на „Бенито Вийямарин” бе открит в 26-ата минута, когато Антонио Амая бе точен за 1:0 в полза Бетис. Авансът на домакините набъбна на две попадения в 62-ата минута, след като Рубен Кастро също успя да се разпише във вратата на домакините. Крайното 3:0 бе оформено в 86-ата, когато Хесус Руеда си отбеляза автогол.

Състезаващият се в Сегунда Дивисион тим на Лас Палмас също продължава напред в турнира, след като завърши 0:0 като гост на Райо Валекано. Първият двубой бе завършил при резултат 1:0 в полза на Лас Палмас и след като в реванша не паднаха голове, втородивизионният отбор ще играе в следващия кръг на надпреварата.

Осасуна пък надделя с 2:0 Спортинг Хихон и също ще се състезава в петия кръг. Спортинг Хихон бе победил с 1:0 в първия мач, но днес Осасуна спечели с 2:0 реванша на „Ел Садар” и по този начин се класира напред.

Реал Сосиедад пък отпада от надпреварата, след като приключи при резултат 2:2 реванша си срещу Кордоба. Кордоба надделя с 2:0 в първия двубой, а след като реванша на „Мунисипал де Аноета” завърши наравно – 2:2, това значи, че втородивизионният отбор се класира за следващата фаза.