1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Огромен скандал: Лудогорец черпи съдии след мачове, Джугански разочарован, "меко казано", от Таско (видео)

Огромен скандал: Лудогорец черпи съдии след мачове, Джугански разочарован, "меко казано", от Таско (видео)

"ТВ7" показа клип, в който Стефан Спасов, негов помощник и шефове на Лудогорец вечерят в ресторант в Разград

Огромен скандал: Лудогорец черпи съдии след мачове, Джугански разочарован, "меко казано", от Таско (видео)
Огромен скандал се заформи след мача Ботев (Пд) – Лудогорец (0:1). Ден след съдийството на Таско Тасков в Пловдив, „ТВ7” излъчи клип, на който се вижда как Стефан Спасов-Пастата вечеря с шефове на Лудогорец след мача от 28-ия кръг миналата година Лудогорец – Черноморец (3:1).

На видеото се вижда как Стефан Спасов и един от неговите помощници седят на една маса с шефове на Лудогорец в ресторант „Сръбската скара” в Разград. Тогава в 28-ия кръг на А група Черноморец загуби с 1:3, след като водеше с 1:0, а Херо бе изведен с полиция.

В студиото на „ТВ7” своето мнение изрази спортно-техническият директор на Ботев (Пд) Александър Александров, а по телефона се включиха шефът на съдиите Никола Джугански, изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев и треньорът на Черноморец Димитър Димитров-Херо.

От Ботев обявиха, че искат честно съдийство. Ангел Петричев заяви, че Разград е малък град и е нормално шефовете на Лудогорец да си кажат едно „Наздраве” със съдиите.

Шефът на съдиите Никола Джугански заяви, че е „меко казано разочарован” от съдийството на Таско Тасков в Пловдив, а Херо бе категоричен, че съдиите в България са поръчкови, за което са виновни президентите на клубовете.

Кривия: И слепец щеше да види дузпата и гола, но Тасков не ги видя

„И слепец щеше да види дузпата за Ботев и нашия гол, но Таско не видя”, заяви спортно-техническият директор на Ботев (Пд) Александър Александров в сутрешния блок на „ТВ7” след скандалния мач с Лудогорец (0:1).

„Защо Таско не можа да напусне? Така си го направи да стои два часа, имаше доста хора след мача, чакаха го, успяхме да ги убедим, че е по-добре да си заминат, направи си го сам, защото свири по престъпен начин, ако тръгнем да гледаме мача, има много неща, но дузпата и отменения гол бяха фрапантни неща, и слепец щеше да ги види, но той не ги видя, Ферарио е спокоен човек, но и на  него му писва, ние се надяваме само дано да не му писне на собственика, той дава пари за футбол и още 11 вида спорт, дано не го прогонят, нека да дойдат хората от БФС ние какво правим в Пловдив, а не да си седят по столовете в БФС, след вчера не смятам, че това е солова акция на Таско Тасков, вече си мисля, че това е целенасочена акция срещу Цветан Василев, искрено се надявам той да не се откаже Същият този съдия даде абсолютно смешна дузпа на мача Берое – Левски (2:2), ако това там беше дузпа, значи за нас имаше 120% дузпа. Да не става така, че всички отиваме върху Лудогорец, трябва да има някакви промени. Ние не нападаме Лудогорец, а искаме съдиите да бъдат обективни, ние подавахме два пъти жалба, когато бихме, подадохме жалба и когато направихме равен. Не искаме да подаваме жалби, а да играем футбол.”

Ангел Петричев: Нормално е да си кажем едно „Наздраве” със съдиите, води се кампания срешу Лудогорец


„Снощи не пожелах да коментирам, тъй като бях в позиция с лоша видимост. Запознах се със записите, но правя уточнение, че не съм специалист по футболно съдийство. Ситуацията с дузпата е 50:50, решение на съдията е. Разговарях с различни специалисти, едни казаха, че има дузпа, други че няма, поляризирани са мненията. Това е една кампания срещу ФК Лудогорец още от началото на сезона и за мен единствената цел е да се омаловажават успехите на Лудогорец. Много е лесно да се обвинява един клуб, че си печели мачовете само с помощта на съдиите. Г-н Александров (Кривия) ще ви каже, че Лудогорец играе най-добрия футбол.”

На въпроса дали Лудогорец черпи съдии, Петричев каза: „Готов съм да застана на детектор на лъжата, задайте ми 10 въпроса, аз не черпя съдии, Разград е  малък град, няма много заведения. Съвсем нормално е да направиш едно „Наздраве” с човек, с който си бил на стадиона преди 20 минути. Много често се е случвало след мач съдии да вечерят в заведението, и журналисти е имало там. Ние сме хора, които съвсем нормално общуват. Една вечеря ли е цената на българския футбол?”, сподели Петричев, като призна за вечерните разбори с реферите.

Никола Джугански: Не е забранено съдиите да вечерят с домакините, но не е морално

Не е забранено да вечерят съдиите с домакините, но няма такава практика. Не одобряваме едно такова оставане след мача, въпреки че ако всичко е нормално и е минало коректно, мисля, че няма проблем да хапнат съдиите преди да тръгнат. Но има и морална страна това. Мисля, че не е нормално. Не съм гледал клипа. Бях на мач в Бургас. Опитах се да гледам спорните положения.

Разочарован съм, меко казано, от съдийството на Таско в Пловдив
”, обяви шефът на съдиите Никола Джугански.

Херо: Съдиите в България са поръчкови, виновни са президентите

„Помня тоя мач (Лудогорец – Черноморец 3:1) в детайли. Неслучайно този съдия (Стефан Спасов) ни свири и двата мача. Казах още преди мачовете, че този съдия ще ни отреже главите. Как ще е нормално да вечеря с хора от Лудогорец? Много ясно, че българското съдийство е поръчково. Ако се загледате в нарядите, ще видите, че определени съдии свирят на определени клубове и това се одобрява от комисии, подкомисии. Виновни са президентите на клубовете, които оказват натиск. В Бургас не се правят такива вечери, никога не съм се молел на съдии да ни помагат."

Удариха нова тесла на феновете на Черно море преди битката за Варна

Вижте подробности

Невиждана охрана за битката за Варна

Полицията ще е на щрек за евентуални сблъсъци между двете агитки

Славия все още не е взела решение за френски защитник

Загорчич ще решава по-късно дали да задържи Жордан Варела

Феновете на „соколите“ отиват при играчите преди битката за Варна

Привържениците ще се съберат на последната тренировка на "соколите" преди мача с Черно море

Линдсет: Вече имаме треньор, който диша ЦСКА

Халфът на "армейците" говори за обстановката в отбора след треньорската смяна

Томаш: Не гледам класирането в момента

Той разкри кога ще пусне в игра Лиъм Купър

Жребий за SESAME Купа на България - Втори предварителен кръг и Първи кръг финална фаза

Вижте каква е процедурата по тегленето на жребия

Сериозен интерес от елита към един от асовете на Добруджа

Лукас Кардосо е привлякъл интереса на някои елитни тимове

Илиан Илиев с договор в ЦСКА до 2026 г.

Вижте подробности