1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. "Синята лавина" затрупа и Морето, Сашо Александров помете Пастата на земята (видео+снимки)

"Синята лавина" затрупа и Морето, Сашо Александров помете Пастата на земята (видео+снимки)

Левски разгроми Черно море с 4:0, Мулдер и Силва с по два гола, Тигъра със страхотни намеси

"Синята лавина" затрупа и Морето, Сашо Александров помете Пастата на земята (видео+снимки)
Отборът на Левски разгроми тима на Черно море в първия осминафинал между двата отбора в турнира за Купата на България с 4:0. Срещата се игра на стадион "Георги Аспарухов", а реваншът на "Тича" е на 15-и декември. 
 
Двата тима дадоха по една жертва още във 2-та минута, когато Базил Де Карвальо и Капитанов получиха травми след тежък сблъсък помежду им и трябваше да бъдат заменени. 
 
Резервата на Карвальо - Жоао Силва, обаче бе страхотен, като се отчете с два гола. Страхотен мач за "сините" направиха Дъстли Мулдер и Пламен Илиев, като холандецът вкара другите две попадения, докато Тигъра направи няколко впечатляващи спасявания. 
 
Изключително комичен момент пък имаше в 74-ата минута, когато десният защитник на варненци Сашо Александров получи директен червен картон. Тогава той спъна като последен в отбрана Кристовао Рамос, но след сигнала на Стефан Спасов бранителят скочи да протестира и събори главния рефер след страхотен бодичек.


 
 
Двубоят започна ужасно за двата тима, след като още във 2-та минута Де Карвальо и Китанов се контузиха след тежък сблъсък помежду си и трябваше да бъдат заменени. 
 
След подновяването на играта "сините" натиснаха и още в 11-ата минута излязоха напред в резултата, след като Мулдер и Гаджев направиха страхотно двойно, българинът изведе холандеца в пеналта, а той с кинжален удар с десния крак разстреля резервата Пламен Колев за 1:0. 
 
Само 3 минути по-късно влезлият като резерва Жоао Силва направи уникален пропуск в стил "Христо Йовов". Йорданов напредна по левия фланг и центрира остро към малкия пеналт, където непокритият португалец засече в аут. Зад него двама играчи на Левски бяха свободни. 

 
След преполовяването на първата част обаче, "моряците" се окопитиха и на свой ред започнаха да притесняват отбраната на Левски. В 31-ата минута Пламен Илиев показа страхотен рефлекс, след като Миро Манолов засече отблизо с глава центриране от корнер, но Тигъра с котешка пъргавина изби кълбото под гредата. 
 
7 минути по-късно Манолов намери Бергонси пред наказателното поле, бразилецът стреля, но Пламен Илиев отново показа добър рефлекс и спаси.
 
В самия край на полувремето пък, Дончо Атанасов елиминира красиво Мулдер с прехвърляне, напредна и шутира параболично с левия крак от лявата граница на наказателното поле, но кълбото срещна напречната греда и излезе в аут.
 
Нов гол до края обаче не падна и така двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 1:0 в полза на "сините".



 
 
Втората част стартира с много силен натиск на домакините, които удвоиха преднината си в 51-ата минута, когато Рамос проби страхотно през центъра и подаде елегантно за Мулдер в наказателното поле, холандецът копна топката над Пламен Колев и удвои аванса на своите. 
 
Само 4 минути по-късно Левски вече водеше с 3:0, след като при една контраатака Йорданов напредна бързо по левия фланг и качи кълбото в пеналта на главата на непокрития Силва, който не сбърка за 3:0.

 
Последваха няколко добри момента и за "моряците", като първо Пламен Илиев спаси след удар с глава на Манолов, а впоследствие Божилов получи на дузпата и продължи за Манолов, чийто изстрел обаче бе блокиран от Пинто.
 
В 68-ата минута варненци можеха да се върнат в мача, след като Дончо Атанасов шутира силно от минимален ъгъл, но Илиев спаси страхотно с една ръка. 
 
Така се стигна до 74-ата минута, когато Рамос бе изведен очи в очи с Пламен Колев, но бе застигнат и спънат от Сашо Александров, за което Стефан Спасов отсъди дузпа. Десният бранител на "моряците" скочи да протестира, но изключително комично се пресрещна рамо в рамо с Пастата и повали главния рефер на терена, след което му бе показан директен червен картон. Жоао Силва пък бе хладнокръвен от бялата точка, покачвайки резултата на 4:0. 



 
До края на двубоя "сините" имаха още няколко възможности за увеличаване на аванса си, ала Пламен Колев спаси удари на Мулдер и Силва. 
 
В 87-ата минута пък Пламен Илиев подари една топка на Георги Илиев, който шутира, но Тигъра се поправи и спаси. 
 
Нов гол до края обаче не падна и така Левски разгроми Черно море с 4:0 в първия осминафинал от турнира за Купата на България. Реваншът на стадион "Тича" е на 15-и декември.  






ОЩЕ СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

 


szólj hozzá: ls-chm

Великов: Вкараха ни с 1 положение след почивката

„Нормално, с човек по-малко няма как да се случат нещата“

Митов: Доволен съм от трите точки, не и от играта

„Можеше да вкараме още голове“, заяви треньорът на Септември

Равносметка: ЦСКА с рекордна селекция

Лиъм Купър стана №1 по заплата за всички времена

Септември с нова победа, прати Хебър на дъното (ВИДЕО)

Столичани спечелиха с 2:1 след ранен червен картон и дузпа на „Лаута“

Удариха нова тесла на феновете на Черно море преди битката за Варна

Вижте подробности

Невиждана охрана за битката за Варна

Полицията ще е на щрек за евентуални сблъсъци между двете агитки

Славия все още не е взела решение за френски защитник

Загорчич ще решава по-късно дали да задържи Жордан Варела

Феновете на „соколите“ отиват при играчите преди битката за Варна

Привържениците ще се съберат на последната тренировка на "соколите" преди мача с Черно море

Линдсет: Вече имаме треньор, който диша с ЦСКА

Халфът на "армейците" говори за обстановката в отбора след треньорската смяна