1. Novsport
  2. Берое
  3. Берое с единия крак на четвъртфиналите

Берое с единия крак на четвъртфиналите

Заралии победиха Локо (Мездра) с 4:0

Берое с единия крак на четвъртфиналите

Берое победи убедително с 4:0 Локомотив (Мездра) в първи мач от осминафиналите и си осигури почти сигурно класиране напред преди реванша, който е на 15 декември от 13 часа в Мездра, предаде Берое Онлайн. Давид Каядо откри головата сметка за Берое в 29-ата минута. Елио Мартинс удвои преднината за беройци в 41-ата минута. По едно попадение през втората част вкараха националът Стефан Велев в 66-ата и Георги Андонов в последната минута на редовното време. Теодор Скорчев спаси пресилено отсъдена дузпа за Локомотив изпълена от Иван Мишев.

В началните си минути срещата бе скучновата без кой знае какви сериозни голови опасности.

В 5-ата минута Елио Мартинс бе изведен леко в ляво по атаката зад защитата, но страничният рефер прецени, че португалецът е бил в засада при паса.

Тодор Христов пое топката от дясно в 9-ата минута, навлезе към терена между двама и от ъгъла на наказателното поле стреля силно към вратата, но вратарят изчисти в корнер. Христов центрира от ъгловия, Елио Мартинс засече с глава, но топката мина над гредата.

В 15-ата минута Георги Динков от ляво центрира по земя на първа греда към Елио Мартинс, който не успя да преодолее вратаря от много малък ъгъл. Топката се чукна в бранител и вратаря улови.

Две минути по-късно Здравко Илиев центрира от въздуха от дясно, Мартинс не успя да играе с глава, а стражът, който бе излязъл да го пресрещне увисна, топката попадна в Каядо, който на опразнената от вратаря рамка прати топката встрани от вратата от 14-15 метра.

В 19-ата минута Тодор Христов проби от дясно, надбяга бранител и центрира към наказателното поле където Александър Миков изби.

Елио Мартинс получи топката на границата на наказателното поле с гръб към вратата в 29-ата минута. Освободи се от бранител и подаде към Давид Каядо, който се разписа в долния ляв ъгъл на вратата за 1:0.

В 34-ата минита при пряк свободен удар за Берое за нарушение срещу Елио Мартинс от 23-24 метра, Ливраменто стреля технично, но в стената Тодор Христов пробва удар от 21-22 метра, като не намери добре топката и тя среща тялото на защитник.

Четири минути по-късно Иван Мишев изпълни пряк свободен удар за Локомотив (Мездра) от 20 метра. Топката срещна стеата и попадна в Цветко Иванов в дясно, който бе останал сам и стреля в дясно от рамката.

Резултатът стана 2:0 в полза на Берое. Алберто Лоузейро пусна към Елио Мартинс, който с десен крак стреля от 22-23 метра. Топката срещна гредата и влезе във вратата за 2:0.

Минута след това Давид Каядо центрира от пряк свободен удар, Зафиров засече с тяло. Левашки обаче измъква насочената към долния ляв ъгъл на вратата топка.

Още в следващата атака Тодор Христов стреля от 22-23 метра по земя, но топката мина покрай вратата.

В 43-ата минута Давид Каядо пробва нещо средно между удар и центриране от 22-23 метра, но вратарят внимаваше.

Само 45 минути след подновяването на ирата за второто полувреме Тодор Христов напредна от дясно и стреля по посока на вратата. Вратарят обаче добре парира.

В 50-ата минута Стефан Велев получи от дясно от Антонио Ливраменто и стреля от 26-27 метра от въздуха в долния десен ъгъл, но Юлиан Левашки с върха на пръстите си изчисти в корнер.

В 55-ата минута Тодор Христов центрира в дясно по атаката на Берое на метър-два от тъч линията към наказателното поле от пряк свободен удар. Давид Каядо засече с глава, но прати топката над вратата.

Две минути по-късно Здравко Илиев пусна в дясно за Тодор Христов, който напредна няколко метра, залъгва бранител и центрира в наказателното поле към Давид Каядо, който само докосна топката, но не успя да я насочи и тя излиза в аут.

В 58-ата минута Иван Мишев се измъкна от защитник и стреля от 22-23 метра, но прати топката над вратата.

В 61-ата Здравко Илиев центрира от въздуха от границата на наказателното поле в страни, Ливраменто пробва да засече, но топката се топна на терена и отива в ръцете на вратаря.

В 64-ата минута Владимир Зафиров задържа топката в наказателното поле и опита да я изчисти между двама играчи на Локомотив. Един от тях обаче падна театрално след като бе докоснат от Георги Динков и съдията посочи пресилено бялата точка. Както често се случва във футбола когато една дузпа е незаслужена тя бива пропускана. Така стана и този път. След удара на Иван Мишев Скорчев спаси.

Антонио Ливраменто се измъква от дясно между двама и центрира меко на границата на малкия пеналт, от където Велев се разписа в 66-ата минута за 3:0 с глава.

В 71-ата минута Иван Горанов поема топката от дясно и навлиза 2-3 метра в терена и стреля от 18-19 метра, но право в ръцете на вратаря.

Отново той три минути по-късно проби от дясно, финтира защитник и пробва удар от 17 метра. Вратарят съвсем леко закачи топката и изчисти в корнер.

В 84-ата минута Георги Динков пуска за Алберто Лоузейро, който стреля от 24-25 метра, но прати топката на метър в ляво от вратата.

В 90-ата минута Мартин Райнов пусна към Стефан Велев на дъгата пред наказателното поле, който с пета намери зад защитата Георги Андонов. Нападателят финтира вратаря и с горната греда се разписа за 4:0.

На 9 декември от 14 часа "заралии" гостуват на Миньор в Перник в последен мач от есенния полусезон на "А" група. Последният мач за есенния полусезон е на 15 декември, събота, от 13 часа в Мездра в реванш за Купата.   


Берое (Стара Загора) - Локомотив (Мездра) 3:0

голмайстори: 1:0 Давид Каядо 29', 2:0 Елио Мартинс 41', 3:0 Стефан Велев 66', 4:0 Георги Андонов 90'

Берое (Стара Загора):
 33. Теодор Скорчев - 2. Здравко Илиев, 21. Елиаш Алвеш да Силва, 3. Владимир Зафиров (к), 15. Георги Динков - 8. Алберто Лоузейро, 16. Стефан Велев - 23. Тодор Христов (63' - 9. Иван Горанов), 10. Антонио Ливраменто (76' - 19. Мартин Райнов), 88. Давид Каядо - 29. Елио Мартинс (57' - 7. Георги Андонов); неизползвани резерви: 12. Кирил Акалски, 77. Педро Еуженио, 25. Мирослав Енчев, 28. Веселин Пенев; старши-треньор: Петър Хубчев

Локомотив (Мездра):
 12. Юлиан Левашки, 4. Цветко Иванов, 5. Петър Василев (к), 16. Явор Янков, 13. Камен Каменов, 22. Александър Миков, 7. Цветан Цветанов (62' - 10. Борислав Боянов), 8. Иван Мишев, 11. Петър Златков, 9. Иван Редовски, 17. Александър Кирилов (80' - 18. Емил Манолов); неизползвани резерви: 33. Христо Матев, 6. Емилиян Петров, 14. Ивелин Йорданов; старши-треньор: Иван Редовски

жълти каротни:
 Явор Янков (53' - груб фаул), Борислав Боянов (90'+2' - груб фаул) [Локомотив]
главен съдия: Владимир Вълков (Пловдив)
помощник-съдии: Георги Калудов (Пловдив), Светлин Симеонов (София)
четвърти съдия: Атанас Димитров (Сливен)
дежурен делегат: Страцимир Тинчев (Габрово)
съдийски наблюдател: Петър Петров (Велико Търново)
стадион: "Берое", Стара Загора 

Ачиари: Имахме доста кадрови проблеми, но момчетата се раздадоха

"Хареса ми съдията, но е от Пловдив", обяви треньорът на Берое

Ботев (Пловдив) триумфира в Битката на Тракия срещу Берое (ВИДЕО)

Изгониха Попето с червен картон

Официално: Берое представи пореден нов футболист

Става на въпрос за Фелипе Чакартеги, който пристига за наследник на Жорди Говеа

Аржентинец се завърна в Берое

Сейхас вече тренира със заралии

Ачиари: Трябва да се подобрим отзад

Ако бяхме загубили, нямаше да кажа нищо, призна треньорът на Берое

Криза във Враца! Берое ликува срещу Ботев (ВИДЕО)

Тодор Янчев остава без актив начело на "зелените"

Ачиари: Искахме да спечелим този мач, но не е лесно да се вкара гол

Треньорът на Берое бе леко разочарован

Берое и Локо (София) завъртяха много скучно 0:0 в Стара Загора (ВДИЕО)

Двата тима не се победиха

Официално: Берое потвърди завръщането на Леандро Годой

Той игра под наем в Аржентина