Емил Костадинов: ЦСКА има доста добри шансове да стане шампион

Бившият спортно-технически директор на "червените" даде обширно интервю за предаването "Спортът по Канал 3" с водещ Крум Савов, в което коментира ситуацията в българския футбол на клубно и национално ниво, проблемите в съдийството и неуредиците в ЦСКА

Емил Костадинов: ЦСКА има доста добри шансове да стане шампион

Екзекутурът на Франция Емил Костадинов даде обширно интервю за предаването "Спортът по Канал 3" с водещ Крум Савов, в което коментира ситуацията в българския футбол на клубно и национално ниво, проблемите в съдийството и неуредиците в ЦСКА.

 

"Това, което правя във футболния съюз ще донесе добри резултати. За клубния футбол нещата, които се правят не са по моя маниер на работа. Няма смисъл да си късам нервите. Що се отнася до националния отбор, колелото се завъртя в положителен аспект. Любо допринесе много с неговото настроение, амбиция, чар пред футболистите, да се раздават максимално във всеки един мач. Това е начинът, по който той работи и той му носи позитиви. Имаме предпоставки за добро класиране в края на квалификациите. Нормално е да си говорим помежду си.", сподели Костадинов.

 

"Не сме говорили за ЦСКА, но в крайна сметка има доста проблеми, които дори не започват да се решават. Това ме озадачава. Доброто развитие на клуба и визията за бъдещето му, зависи изцяло от собствениците. Те дават пари и на този етап не виждам друг, който би могъл да прави това. Проблемите продължават да тежат. Има само временни прехвърляния на отговорността. Ако Майкъла не се пребори да има постоянство в клуба и той ще разбере, че нещата не седят така, както той си мисли.", каза още членът на изпълкома на БФС.

 

"Стойчо стабилизира отбора, но няма постоянство, а именно постоянството трябва да го направи треньор. В ЦСКА винаги се говори за проблеми с неизплатени заплати, но като има такова нещо, да си подават молбите за напускане. Това вреди на ЦСКА. В клуба цари, меко казано, хаос. В последно време има доста негативи и доста писания, които вредят на футболистите. Всички имат вина, дори медиите. След един добър мач много се учудвам, че всички футболисти и треньори стават звезди. Това не е редно.", допълни Екзекутура.

 

"Моето мнение е, че политиката не трябва да се бърка във футбола, особено в Левски и ЦСКА. Не знам как някой ще накара една от най-големите фирми в света да отиде тук или там. С тези инвестиции, които се направиха в Левски е нормално хората да искат да гледат по-качествен футбол. Но това не става за месец или два, нужно е постоянство. За няколко месеца там се купиха 20 футболисти, мисля че това не е нормално.", каза още Костадинов.

 

"Как можеш да източиш нещо, като подписваш договор със собствениците на клуба. Нали за това е нужно тяхното разрешение. Защо да получаваш комисионна е нещо лошо? Както треньорите работят за заплата, така и мениджърите работят за заплата. Като направиш грешка просто трябва да си я признаеш, а не да се оправдаваш с комисионни.", допълни той.

 

"Трябва да престанем да хвърляме цялата вина върху съдиите. Нека погледнем върху нещата, които прави всеки един клуб. И съдиите са хора, и те грешат. През последната година, който е сгрешил, е бил наказан. Голът, който Таско Тасков отмени на мача Ботев - Лудогорец бе чист гол. Никой не може да каже дали е нарочно, но съдията направи фатална грешка. Не се знае какво можеше да стане впоследствие, но това е доста голяма грешка. За дузпата говорих с шефа на съдийската комисия и стигнахме до извода, че може да се свири, но може и да не се свири. В България такива дузпи често не се отсъждат.", сподели Костадинов.

 

В заключение бившия спортно-технически директор на ЦСКА заяви, че "червените" имат шансове да се доберат до шампионската титла през пролетта:

 

"За мен ЦСКА има доста добри шансове да стане шампион. Всичко зависи от постоянството."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки