1. Novsport
  2. Баскетбол
  3. Тити Папазов: Жребият е добър, трябва да спечелим групата

Тити Папазов: Жребият е добър, трябва да спечелим групата

Новият старши треньор на мъжкия национален отбор по баскетбол Константин Папазов заяви, че жребият за допълнителните квалификации за Евро 2015 е добър за България

Тити Папазов: Жребият е добър, трябва да спечелим групата

Новият старши треньор на мъжкия национален отбор по баскетбол Константин Папазов заяви, че жребият за допълнителните квалификации за Евро 2015 е добър за България. Националите са в група с Румъния и Исландия. България ще участва в борбата за еднo място на първенството след три години, а началото на квалификациите е 1 август 2013 година.

"Жребият е добър за нас. Нямаше как да бъде тежък, защото най-силните отбори ги няма в тази квалификация. Не исках да ни се паднат Беларус и Португалия. Исках Румъния, защото е близо, а финансовото положение не е розово. Исландия е далеч, но ще измислим нещо. Иначе ние трябва да бъдем победители в тази група. Само един отбор се класира за европейското първенство, затова нямаме право на грешка", коментира Папазов, който ще бъде утвърден начело на отбора на заседание на Управителния съвет на БФБаскетбол в четвъртък.

Според Папазов най-важното е да се съберат всички най-добри баскетболисти в отбора. "Имаме една единствена цел, освен победа в групата и това е да се съберем всички - близнаците, Филип Виденов, всички. Убеден съм, че трябва обединение във всички нива. Трябва да си свършим работата. При нас и при жените жребият е добър, но при младежите - не. Най-силният отбор в тези квалификации е Естония", каза още Константин Папазов.