Сензациите в пресата днес: Радуканов поема ЦСКА до седмица

Разследват саботаж на „Армията”, защитник попадна в черния списък на Левски и още…

Сензациите в пресата днес: Радуканов поема ЦСКА до седмица

Сензациите в пресата днес, 11.12.2013 година:

„Стандарт”: Радуканов поема ЦСКА до седмица
Милен Радуканов е на 90 процента новият стар треньор на ЦСКА. Собствениците от "Титан" побесняха след равенството 1:1 с Локо (Сф) и наредиха да се търси светкавичен начин за евтино уволнение на Стойчо Младенов. Вчера юристи и началници се събраха да обсъдят вариантите. Ръководството на ЦСКА е стигнало до 4 възможности за раздяла с треньора. Разбира се, първо ще му бъде предложено да разтрогне по взаимно съгласие при разумна неустойка. При всички случаи "Титан" ще бърза да реши проблема до края на седмицата. Според запознати така ЦСКА ще избегне още една заплата към Стойчо Младенов, тъй като по клубните ведомости идва нов месец на възнагражденията. Все пак не са малко пари, Стойчо Младенов се разписва срещу 43 000 лева, показа наскоро bTV.

Естествено босовете са помислили вече и за нов треньор. На 90% ще бъде предложено на Милен Радуканов да се върне на "Българска армия". Видинчанинът е последният спец, донесъл трофей на ЦСКА. Лично Димитър Пенев е лобирал за покана към Александър Станков. Синът на легендата Боби Станков обаче не е навит да заеме поста точно в този момент. До сътресения в ЦСКА се стигна, след като отборът изхвръкна от челната тройка за сметка на голобрадите момчета от Литекс. Част от играчите също побесняха от този факт, защото това ги лишава от премии, колкото и рядко да се изплащат такива. За последно "армейците" видяха бонуси след успеха над Левски с 1:0. Тогава се заговори, че всъщност парите идват от трети клуб.

„Тема спорт”: Защитник попадна в черния списък на Левски
Търпението на треньорския щаб на Левски към Ромен Ели е изчерпано. Защитникът бе най-слабият на терена в последния мач срещу Славия (3:1). Французинът носи вина за попадението на "белите", както и за почти всички опасности пред неговата врата. Ели беше човекът, който изигра най-много мачове за "сините" през есента – 19 срещи във всички турнири. Оставането му в клуба обаче зависи от зимната селекция. Ако "сините" успеят да вземат двама централни бранители, то на 27-годишния французин ще му бъде търсен нов отбор. Както е известно, Илиан Илиев иска да има в редиците на отбора си младия защитник на Черноморец Пламен Димов. Освен това треньорът на Левски лично наблюдава Милан Митрович от Рад (Белград). Сърбинът е 24-годишен, но засега "сините" не успяват да се договорят с него.

„Меридиан мач”: Разследват саботаж в ЦСКА
Треньорският щаб на столичния гранд ЦСКА подозира някои от футболистите в откровен саботаж и симулативна игра в двубоя срещу Локомотив Сф (1:1). Равенството остави "армейците" извън челната тройка във временното класиране в първенството и намали шансовете им за титла в края на сезона. След последния съдийски сигнал в мача с "железничарите" играчите на ЦСКА се нахвърлили един срещу друг в съблекалнята и си отправяли взаимни обвинения. Логично най-много упреци отнесъл защитникът Пламен Крачунов, виновник за дузпата, с която Локомотив изравни резултата. Футболист на "червените", чието име не се споменава, дори подхвърлил към треньора на столичното Локо, Емил Велев, репликата: "Колко му платихте?". Необяснимо слабо се представи и Мишел Платини. Бразилецът през цялата среща се разхождаше по терена. Още в началните минути на мача Платини се държеше изнервено и жестикулираше към съдията. Поведение, което можеше да му докара и червен картон. Себастиян Скиорили и резервата Тасио също изглеждаха все едно са на разходка. Именно първите трима от изброените по-горе футболисти минават за любимци на „армейските" босове. Треньорът Стойчо Младенов вече разговаря с част от отбора и разпитвал на какво са дължи слабата игра. Някои вече споделили съмненията си за „хванати" съотборници. Въпросът е от кого, защото както се знае в Локо не плащат дори на собствените си играчи.

„Меридиан мач”: Стойчо без неустойка за място извън тройката

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов може да напусне клуба, без да получи неустойка. В договора му има клауза, според която, ако „армейците" останат извън тройката, той може да бъде освободен незабавно без финансови претенции. След издънката на ЦСКА в последния кръг от първенството „червените” останаха на четвърто място. Те отстъпват на Литекс само заради прекия сблъсък. До този момент Стойчо Младенов бе непоклатим на поста си, а ръководството трябваше да се бръкне за солидна сума, ако искаше да се раздели с него. Сега собствениците на клуба могат да освободят треньора, без да му плащат. На този етап на дневен ред не стои раздяла със Стойчо Младенов. Шефовете ще му предложат намаление на заплатата и чак след това ще вземат решение. През месеците начело на ЦСКА Стойчо много често влизаше в пререкания с Димитър Борисов. Макар и само с изказвания пред медиите легендата на „червените" изказваше недоволството си от управлението на собствениците. На няколко пъти Младенов бе изправян в трудни ситуации. Той трябваше да прави отбор без половината си играчи заради неуредици с картотекирането. Често футболистите недоволстваха от безпаричието в ЦСКА, а единствено насреща заставаше техният треньор.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки