ПСЖ разпиля Валансиен като гост, Ибра блести с хеттрик (+ВИДЕО)

Ница спечели срещу Рен с минималното 1:0

ПСЖ разпиля Валансиен като гост, Ибра блести с хеттрик (+ВИДЕО)

Отборът на Пари Сен Жермен се наложи с убедителното 4:0 като гост на Валансиен в среща от 17-ия кръг на френската Лига 1. След тази победа тимът на Карло Анчелоти се доближи само на две точки от лидера Лион, който има актив от 34, но е и с мач по-малко. Валансиен остава с 26 пункта на 5-ата позиция в подреждането.

С хеттрик за парижани в днешния двубой се отчете нападателят Златан Ибрахимович. Шведският национал откри резултата в 28-ата минута, а при аванс от един гол в полза на Пари Сен Жермен дойде и почивката на мача. Ибрахимович покачи на 2:0 в 49-ата минута, а 5 по-късно оформи и своя хеттрик, отбелязвайки попадение за 3:0. Крайното 4:0 пък бе оформено от Езекиел Лавеци в 82-ата минута.

В друг мач от кръга Ница се наложи с минималното 1:0 като домакин на Рен. Гостите от Рен завършиха двубоя с девет души, след като червени картони получиха Жан-Армел Кана-Бийк и Ясин Джебур съответно в 53-ата и 65-ата минута. Единственото попадение в мача пък бе дело на Дарио Цвитанич от дузпа в 66-ата.

След успеха Ница вече е с актив от 26 точки и се изкачи на 7-ата позиция. Рен се смъкна до 8-ото място и също има 26 пункта.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки