Локо (Сф) удържа Черноморец и е на четвъртфинал, извеждат Кокала с полиция (видео)

"Червено-черните" паднаха с 0:1 в нервен мач на "Лазур", но продължават напред

Локо (Сф) удържа Черноморец и е на четвъртфинал, извеждат Кокала с полиция (видео)
Локомотив (Сф) се класира на четвъртфиналите в турнира за Купата на България след минимална загуба 0:1 от Черноморец в реванша на „Лазур”. „Железничарите” бяха спечелили първия мач преди близо две седмици с 3:1 и сега успяха да удържат преднината си. Единственият гол в двубоя, посетен от около 500 зрители, вкара Яник Боли в 12-ата минута. Бургазлии имаха цели 78 минути за второ попадение, което щеше да ги прати в следващата фаза, но като че ли и съдията Станислав Тодоров им попречи. Той не отсъди дузпа в края на първата част, когато изглеждаше, че Уатара е съборен в наказателното поле. В добавеното време на мача втори жълт картон получи капитанът на гостите Кристиян Добрев. Това пък вбеси наставникът на "червено-черните" Емил Велев, който нахлу на терена и трябваше да бъде извеждан с полиция от него.  
 
Черноморец се хвърли в атака от самото начало. Още в 3-ата минута Яник Боли излезе сам срещу вратаря Галев, който обаче успя да избие.
 
Локо (Сф) отвърна на отправеното предизвикателство. В 5-ата минута шут Борносузов от 30 метра беше спасен от вратаря Колев. В 7-ата минута и Светослав Петров опита да затрудни национала, но не улучи пазената от него врата, шутирайки над напречната греда.
 
В 12-ата минута Черноморец откри резултата. Яник Боли открадна топката от бранител на Черноморец и, останал сам срещу вратаря, не сбърка за 1:0.
 
Акулите можеха бързо да наваксат изоставането си от 1:3 след първия мач, но Венци Христов на няколко пъти не успя да реализира от добри ситуации пред вратата на Галев.
 
Ролите се размениха. Локо (Сф) отправи няколко удара, но те бяха спасен от вратаря Колев.
 
В 43-ата минута пък изглеждаше, че Уатара е съборен в наказателното поле на Локомотив, но рефер №1 на 2012 г. Станислав Тодоров не даде дузпа за бургазлии и изкара извън нерви треньора им Димитър Димитров-Херо. Наставникът изрази бурни претенции към арбитъра с последния сигнал за първата част.

 
През втората част имаше повече грубости, отколкото футбол. За това говорят 8-те жълти картони, дадени след почивката за играчи и на двата състава.
 
Иначе в 53-ата минута Борносузов опита да изненада Колев от дистанция, но стражът отново беше на мястото си.
 
В 76-ата минута пък Даниел Младенов стреля от десетина метра, но твърде слабо и Галев улови. Три минути по-късно отново крилото стреля, този път далеч по-силно, но не намери целта.     
 
В добавеното време втори жълт картон получи капитанът на гостите Кристиян Добрев. Решението на Станислав Тодоров вбеси Емил Велев, който репликира рефера, като дори нахлу на терена, за да се кара с вратаря на домакините Колев. Това наложи двама полицаи да изведат Кокала от игралното поле. 
 
Така Локо (Сф) удържа Черноморец и очаква съперника си за четвъртфиналите.  


szólj hozzá: loko sofia

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки