1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Кривия: Важното е да изградим отбор, който да се хареса на феновете, имаме интерес към Спрокел

Кривия: Важното е да изградим отбор, който да се хареса на феновете, имаме интерес към Спрокел

"Надявам се на добра подготовка и Ботев да изглежда по друг начин през пролетта, държим Видолов да остане

Кривия: Важното е да изградим отбор, който да се хареса на феновете, имаме интерес към Спрокел
Изпълнителният директор на Ботев (Пловдив) - Александър Александров - Кривия, обяви, че се надява отборът да направи добра зимна подоготовка, за да изглежда по различен начин през пролетния полусезон. Днес "канарите" загубиха осминафиналния реванш от турнира за Купата на България срещу Славия с 0:1 и с общ резултат 0:4 напуснаха надпреварата. 
 
"Днес играхме по-добре, държахме инициативата. Опитахме се да отбележим гол, не стана, животът продължава. През първата част имахме 3 положения за гол, дузпа не ни се даде, това не е малко. Статичните положения се превърнаха в слабост, новият треньор ще трябва да работи в тази насока", заяви Кривия веднага след края на мача. 
 
"Надявам се да направим една добра подготовка, да вземем нужните футболисти и през втория полусезон Ботев да играе по съвсем различен начин", каза още Александров. 
 
"Коце Видолов така е преценил, затова не започна Караславов, преценка на Видолов", уточни още шефът на "канарите". 
 
Относно бъдещето на Костадин Видолов, който днес води "канарите", в клуба, Александров каза: "Ние сме се разбрали с Коце Видолов, иска да си почине 1 седмица, но ние сме му отправили предложение. Държим той да е в нашия щаб и смятам, че ще го убедим да остане". 
 
Кривия заяви, че за момента единствено Веселин Минев е сигурно ново попълнение в отбора и потвърди за интерес към Спрокел от ЦСКА: "Само Веско Минев е сигурен засега, никой за момента не си е тръгнал. Имаме запитване за Спрокел, имаме интерес, но нищо конкретно". 
 
Александър Александров даде и кратка оценка за изминалата година в Ботев, като обяви и целите пред тима: "Оценката за изминалата година трябва да е положителна, феновете също трябва да са доволни. Имаше спадове в играта ни, но важното е, че сме в позициите, даващи право да се атакува. Това, което направихме тази година е доста, защото отборът бе събран много набързо. Ще е много добре, ако още тази година играем в Лига Европа". 
 
"Имал съм разговори с президента и собственика, важното за нас е да изградим отбор, чиято игра да се харесва на публиката. Ако имаме възможност, ще атакуваме Лига Европа, но целта е първо да направим отбор, който да се хареса на феновете. Като направим такъв отбор, лятото ще излезем и ще обявим целите си за следващия сезон", завърши изпълнителният директор на Ботев (Пловдив).