Ходжсън: Англия може да спечели Мондиал 2014

"Като погледнеш, може би сме далече от фаворитите за спечелването на титлата, но със сигурност сме и далече от невъзможните шампиони във футбола"

Ходжсън: Англия може да спечели Мондиал 2014

Спечелването на втора Световна титла по футбол от националния отбор на Англия не е невъзможно и това може да се случи още през 2014-а година в Бразилия. Това смята мениджърът на тима Рой Ходжсън.

"Като погледнеш, може би сме далече от фаворитите за спечелването на титлата, но със сигурност сме и далече от невъзможните шампиони във футбола, заяви Ходжсън пред Би Би Си.

Той беше назначен на поста на 1-ви май тази година с договор за четири години. Ходжсън даде за пример спечелването на Шампионската лига от отбора на Челси през тази година, което също било толкова неочаквано.

"Никой не можеше да ни гарантира титлата на Челси, но ето че те спечелиха. Още повече, че смениха и мениджъра си по средата на кампанията. Победиха Байерн и Барселона, два от най-добрите европейсик отбора. Така че ние в Англия трябва да държим мечтите си живи през цялото време, заяви още Ходжсън.

Англия стигна до четвъртфинал на Европейското първенство това лято в Полша и Украйна, но загуби след изпълнение на дузпи от Италия, които след това играха във финалния мач.

От Европейското през 1996-та година, на което бяха домакини, англичаните все не успяват да стигнат до най-добрите четири отбора на континента. Тяхната единствена титла от голямо първенство е от 1966-та на Световното, на което също са били домакини.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки