Челси превзе крепостта на Евертън с два гола на Лампард (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Сините" направиха пълен обрат за 2:1 на "Гудисън парк", Евертън удари три греди

Челси превзе крепостта на Евертън с два гола на Лампард (ВИДЕО+СНИМКИ)
Челси стана първият отбор, който спечели на „Гудисън парк” този сезон във Висшата лига, след като направи пълен обрат за 2:1 срещу Евертън в 20-ия кръг. Франк Лампард беше спасител на „сините” като вкара и двата гола след ранното попадение в мача на Стивън Пиенаар.
„Карамелите” нямаха и късмет, след като удариха на три пъти гредите, но като цяло Челси показа много стабилна игра след 30-ата минута.

Челси се върна на трето място с 38 точки, с мач по-малко и 4 точки пасив от втория Манчестър Сити. Лидер е Манчестър Юнайтед с 49. Това бе седма победа за Рафа Бенитес начело на Челси в последните 8 мача.

Евертън е шести с 33 точки след едва първата си загуба у дома през сезона.

Бенитес заложи на Давид Луис в халфовата линия, като до него като опорен халф застана Франк Лампард. Пред тях бяха Мата, Азар и Рамирес, а на върха на атаката беше Фернандо Торес.

Дейвид Мойс пак не можеше да разчита на наказания Фелайни, но имаше Аничебе и Йелавич в предни позиции.

Евертън започна много по-силно мача и натика Челси в неговата половина. Преди двубоя Евертън нямаше загуба този сезон като домакин в шампионата след пет успеха и четири ремита.

Само след две минути еврошампиона вече изоставаше. Ягиелка центрира, Аничебе засече с глава в гредата, но от воле Стивън Пиенаар прониза Петър Чех за 1:0.

Гостите бяха стъписани и само късметът ги покри в осмата минута. Кейхил направи глупав фаул пред пеналта, Йелавич стреля страхотно над стената, а Чех само изгледа как кълбото удари за втори път дясната му греда.

Леон Озмън също бе близо до втори гол, но чешкият вратар спаси.

Чак след 30-ата минута Челси намери себе си, а Мата и Лампард бяха тези, които поведоха своите. Опасно центриране отдясно не бе засечено от никой и Ашли Коул се размина на сантиметри от гола.

Все пак опитният Франк Лампард, който още не е подновил договора си с клуба, беше на точното място в точното време в края на първата част.

Торес чукна за Рамирес на ръба на наказателното поле, бразилецът центрира с левия крак и Лампард с глава обърна ниско в далечния ъгъл за 1:1 след 42 минути.

На почивката Петър Чех бе принудително заменен, а първите информации са, че той е получил контузия на глезена. Така до края на мача Рос Търнбул пазеше вратата на гостите.

Торес не овладя чудесен пас на Давид Луис зад защитата и Тим Хауърд с облекчение лови.

Челси обаче затегна обръча и натисна. Пак Хлапето бе близо до гола, но американският вратар изби удара му над гредата. Евертън отговори с изстрел на Аничебе, който Търнбул лови.

Челси спечели трите точки в 73-ата минута. Мата прехвърли за Азар отляво, белгиецът с глава свали за Мата, испанецът стреля, Хауърд изби, но при добавката Лампард прати под гредата – 1:2 и втори гол за един от лидерите на тима.

Умората налегна Евертън в края, но домакините имаха своя златен шанс да зарадват „Гудисън парк” в третата минута на добавеното време.

Бейнс центрира добре отляво, топката стигна на крака на Йелавич, но хърватският нападател не успя да стреля от 5-6 метра и невярващо се хвана за главата. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки