Чугуна отпусна само 3 дни почивка за Нова година на „Казанлък Волей”

Волейболистките на „Казанлък волей” (Кз) получиха само тридневна почивка за посрещане на Новата година. Още на 3 януари дебютантките и лидерки в женския ни волейболен елит подновяват тренировките си и отново ще се потят здраво в своята зала „Арсенал - Багира”.

Чугуна отпусна само 3 дни почивка за Нова година на „Казанлък Волей”

Волейболистките на „Казанлък волей” (Кз) получиха само тридневна почивка за посрещане на Новата година. Още на 3 януари дебютантките и лидерки в женския ни волейболен елит подновяват тренировките си и отново ще се потят здраво в своята зала „Арсенал - Багира”. Старши треньорът Стоян Гунчев-Чугуна отпусна само 3 дни на своите възпитанички и по Коледа. 51-годишният пловдивски спец държи състезателките му да не излизат от спортна форма и да продължат интензивно предсезоннтата си зимна подготовка. Както е известно „розите” се прибираха малко преди Коледа  от 10-дневения си подготвителен лагер в курорта Пампорово. 

Сега, в първите дни на Новата година до началото на втория полусезон в средата на януари, тимът ще работи повече върху играта с топка и тактиката. 

"Няма място за отпускане. Празниците са си празници, но ние имаме много работа и определена мисия, с която сме се заели сариозно, както и цели, които преследваме. Вторият полусезон е близо и трябва да отстоявеме лидерските си позиции", отсича строго Чугуна.

В състава на казанлъчанки отново ще липстват единствено девическите националки - центърът Елица Баракова и диагоналът Йоана Николова, които са ангажирани с държавния волейтим на България при кадетките, който се готви за квалификациите за европейското първенство през 2013 година в словенския град Нова Горица.

Нека примомним, че представителният женски волейболен тим на „Казанлък Волей” единодушно бе определен за отбор на годината на Казанлък за отминаващата 2012 година. Изборът им за най-добри в колективните спортове стана, след единодушно гласуване на журналисти, спортни деятели и общественици. Престижното отличие за дебютантките и лидерки в женския ни волейболен елит им бе връчен лично от кмета на града на розите Галина Стоянова. 

Волейболистките на пловдивския спец Стоян Гунчев-Чугуна напълно заслужиха приза за отбор на годината на Казанлък, след отличното си представяне през първия полузезон, което направиха още при дебютния им сезон в Националната женска волейболна лига. Преди началото на втория полусезон, „розите” делят в момента първото място в есенното класиране, заедно с отбора на  ЦСКА (София), с равен брой точки - по 25 т. С точка по-малко са маричанки, които са с 2 загуби от "Казанлък Волей".  

Лектори от Япония, Норвегия и Сърбия ще водят Треньорската конвенция на CEV в София

Ацуши Като е опитен волейболен треньор и инструктор от Япония

България ще играе приятелски турнир с Италия, Бразилия и Иран

Зала "Левски София" приема надпреварата през август

Национал на България с трансфер на Апенините

Георги Татаров подсили новака Юаса Батери (Гротадзолина)

Тежка загуба за България срещу Куба в Лигата на нациите

Момчетата ни допуснаха поражение с 0:3 гейма, като спечелиха само 56 точки в мача

България отстъпи пред световния шампион Италия (ВИДЕО)

Нашите не взеха гейм във волейболната Лига на нациите

Фурор за тима на Зетова в Тирана

Националният отбор на България приключи без загубен гейм груповата фаза на Балканиадата по волейбол до 18 години

Отнесохме Албания на Балканиадата по волейбол

Тимът на Антонина Зетова с 22 аса в Тирана

Иван Петков пое отбора на Ева Янева

Вижте подробности

България отнесе Турция за успех №3 във VNL (ВИДЕО)

Нашите вече имат 8 точки в актива си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки