1. Novsport
  2. Волейбол
  3. Волейболистките пътуват в автобус с легла

Волейболистките пътуват в автобус с легла

Интересен подход за пътуване предприе националният ни отбор по волейбол за кадетки до 17 г. за европейската квалификация в Словения - автобус с легла

Волейболистките пътуват в автобус с легла

Интересен подход за пътуване предприе националният ни отбор по волейбол за кадетки до 17 г. за европейската квалификация в Словения - автобус с легла. 

Идеята е на треньорския щаб и по-специално на наставника Иван Петков. Той залага на такъв превоз при по-дълги пътувания за клубния му тим "Марица". 

А и самолетните връзки с град Нова Горица се оказали неподходящи и така девойките направиха нощен преход.

"Много е удобен, леглата стават на два етажа - може да се спи и да се седи - информира Петков от Словения. - Пътувахме нормално, условията в хотела са добри, момичетата имат шансове да се класират и ще се борим до последно. Прогнозите са да се борим за квота с домакините и хърватките."


В първия си мач довечера нашите срещат Словакия. Другите съперници са Словения, Румъния, Хърватия и Израел. Първите два тима ще играят на европейското от 27 март в Сърбия и Черна гора.

Още един турнир с български отбор - европейската квалификация за юноши до 18 г. в Словакия, дава началото на очакваната супернатоварена година за родния волейбол като цяло.

Тимът на треньора Борис Халачев летя със самолет до Виена и от днес ще играе мачовете си в град Нитра. Първият сблъсък на българите е с Израел, следват двубои с Португалия, Полша, Словакия и Англия. И тук за финалите се класират два тима, а първенството е пак в Сърбия и Черна гора в началото на април.