1. Novsport
  2. Волейбол
  3. Волейболистките на „Казанлък Волей” тръгват за Турция, играят 2 контроли в Истанбул

Волейболистките на „Казанлък Волей” тръгват за Турция, играят 2 контроли в Истанбул

Представителният женски волейболен тим на „Казанлък Волей” заминава идващия понеделник - на 14 януари, за Турция, където с 5-дневен подготвителен лагер ще продължи предсезонната си зимна подготовка

Волейболистките на „Казанлък Волей” тръгват за Турция, играят 2 контроли в Истанбул

Представителният женски волейболен тим на „Казанлък Волей” заминава идващия понеделник - на 14 януари, за Турция, където с 5-дневен подготвителен лагер ще продължи предсезонната си зимна подготовка. Това съобщи изпълнителният директор на клуба Деко Григоров. Дебютантките и лидерки в женския волейелит ще изиграят  отседнат в турската столица Истанбул, където ще отседнат в баровския квартал Саръер. Там те ще тренират  в местната спортна зала тренират. 

В Истанбул  волейболистките на „Казанлък Волей” ще изиграят 2 контролни срещи срещу елитни турски отбори. Все още се уточняват съперничките на казанлъчанки.

За южната ни съседка с тима тръгват и девическите националки - центърът Елица Баракова и диагоналът Йоана Николова, които пропуснаха зимния лагер на Пампорово. Двете момичета бяха ангажирани с държавния волейтим на България при кадетките, който се готви за квалификациите за европейското първенство през 2013 година в словенския град Нова Горица. 

Визитата на „Казанлък Волей” в Турция е и награда за отличното представяне на тима през първия полузсезон, което направи още при дебютния си сезон в Националната женска волейболна лига. Преди началото на втория полусезон, „розите” делят в момента първото място в есенното класиране, заедно с отбора на  ЦСКА (София), с равен брой точки - по 25 т. С точка по-малко са маричанки, които са с 2 загуби от "Казанлък Волей".

„Свършихме много работа на лагера на Пампорово и след това при домашни условия в Казанлък. Сега в Истанбул ще се стремим да подобрим игровата си подготовка със сериозни контроли срещу силни съперници”, заяви старши треньорът Стоян Гунчев-Чугуна преди визитата в Турция.