Джокович: Григор може да спечели турнир от "Големия шлем"

"Според мен бъдещето принадлежи на момчета като Бърнард Томич, Григор Димитров и Милош Раонич"

Джокович: Григор може да спечели турнир от "Големия шлем"

Григор Димитров получи поредното голямо признание, този път от водача в световната ранглиста по тенис Новак Джокович. Според сръбската звезда най-добрият ни състезател може да спечели турнир от "Големият шлем" в съвсем близко бъдеще.

"Вероятно се очаква от мен, Роджър Федерер и, разбира се, Рафаел Надал да печелим всички турнири от Шлема. Има обаче млади тенисисти, които показват страхотен потенциал. Според мен бъдещето принадлежи на момчета като Бърнард Томич, Григор Димитров и Милош Раонич. Всеки от тях може да спечели в топтурнирите", убеден е Ноле, който е основен фаворит за трофея в първото състезание от "Големия шлем".

Откритото първенство на Австралия започва утре в Мелбърн, като нашите представители Димитров и Цветана Пиронкова стартират от 2 часа българско време. Първата ни ракета при мъжете излиза срещу поставения под номер 32 в основната схема французин Жулиен Бенето. Двубоят ще се играе на корт номер 13. Димитров постигна победи в първия кръг на предишните две издания, но след това бе спрян съответно от Стинаслас Вавринка (Швейц) и Николас Алмагро (Исп).

Пиронкова пък има за съперничка Ромина Опранди. Пловдивчанката ще играе да първи път с представителката на Швейцария. Тяхната среща е на корт №20, а също от 2 часа е мачът на състезаващата се за Казахстан бивша националка Сесил Каратанчева. Тя се падна с бившата шампионка от "Ролан Гарос" На Ли (Кит).

Вчера Димитров проведе тренировка с най-добрия японски тенисист Кеи Нишикори. Те се познават отдавна и дори бяха партньори на двойки за първия турнир за годината в Бризбейн. Нишикори обаче получи травма преди полуфиналната среща и това доведе до отпадането им.

Пиронкова също се готви от няколко дни в Мелбърн. Гордостта на женския ни тенис също публикува в социалната мрежа "Фейсбук" снимка от свое занимание. Пиронкова наблегна на тренировка във фитнеса, а в коментара си подчерта, че прави задължителните за деня упражнения за коремни мускули.

Де Минор се класира за четвъртфиналите на "Уимбълдън"

Александър Зверев отпадна

Рибакина и Свитолина са четвъртфиналистки на „Уимбълдън“

Двете ще спорят за място в топ 4 на турнира

Александър Василев отпадна на старта на "Уимбълдън"

Българинът загуби в първия кръг на сингъл при юношите

Загуба за Янаки Милев в Германия

Родният тенисист отпадна от квалификациите на турнира на клей

Американка отстрани Коко Гоф от Уимбълдън

Вижте подробности

Лулу Сън изхвърли Ема Радукану от Уимбълдън (ВИДЕО)

Квалификантката скочи с поне 70 места в ранглистата

Медведев: Не очаквах, че Григор е пострадал толкова сериозно

Руският тенисист продължи напред на Уимбълдън след отказване на Григор Димитров

Синер се класира за 1/4-финалите на Уимбълдън (ВИДЕО)

Италианецът надви Бен Шелтън с 3:0 сета

Алкарас се затрудни, но преодоля Умбер (ВИДЕО)

Испанецът продължава напред на Уимбълдън

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки