1. Novsport
  2. Интервю
  3. Венцислав Живков: Имаме добър отбор, готов за евротурнирите

Венцислав Живков: Имаме добър отбор, готов за евротурнирите

"Състоянието е добро. Виждам коренна разлика в представянето на момчетата в сравнение с това, което демонстрираха в края на първенството. Имаме много нови попълнения. Не ме притесняват загубите, тъй като това са контроли, а не официални мачове. Никой от нас не търси задължителни победи в тези проверки. Старши треньорът Любослав Пенев иска да се увери с какво разполага", заяви Живков.

Венцислав Живков: Имаме добър отбор, готов за евротурнирите

Изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков отговори на няколко въпроса преди заминаването си от базата в Санкт Вайт за официалния сайт на отбора.


- Г-н Живков ЦСКА изигра две контроли в Австрия, как виждате състоянието на момчетата?
- Състоянието е добро. Виждам коренна разлика в представянето на момчетата в сравнение с това, което демонстрираха в края на първенството. Имаме много нови попълнения. Не ме притесняват загубите, тъй като това са контроли, а не официални мачове. Никой от нас не търси задължителни победи в тези проверки. Старши треньорът Любослав Пенев иска да се увери с какво разполага.

- Предполагам, че всеки ден държите връзка със собствениците, какво е тяхното мнение?
- Ние като ръководство сме изключително търпеливи към работа на Любослав Пенев, знаем, че има много нови играчи и не е лесна работа да ги сработи. Да ли сме пълно право на Любо да се занимава със спортно-техническата част. Ние очакваме единствено крайните резултати. Смятам, че имаме добър отбор, който е готов да игре в евротурнирите.

- Какво е положението с играчи, с които ЦСКА иска да се раздели?
- Имаме голям брой играчи, повечето от който наследихме от старото ръководство. По някакъв начин трябва да се оправим с тези футболисти. С всички по списък, които са предложени за трансферния лист около 15 човека е разговаряно. Лично съм ги помолил да си търсят отбори.

- Преди няколко седмици Димитър Борисов заяви, че ще има таван на заплатите и ще има разговори с футболистите за анекси?
- Да така е. Има вече нови трудови договори от футболния съюз. Почти всички играчи проявиха разбиране. Въведохме едно ново начало, които играе по-добре да получава високо заплащане. Не е лесно в условията на световна финансова криза да поддържаме висок стандарт. Виждате къде сме на лагер. Не сме в България, а тук в Австрия.

- Какво е положението с играчите на Ботев (Пловдив)?
- Вярвам че на предстоящия арбитраж Манчев и Тимонов ще разтрогнат и ще станат наши играчи. Селекцията в ЦСКА продължава. Постоянно ни се предлагат играчи от различни мениджърски агенции. Ако Любо Пенев пожелае да тества някои – ние сме длъжни да му го осигурим. Така че сигурно ще има още нови имена.

- Как ще коментирате положението с изгонения Грег Акселрод?
- Всички от ръководството на ЦСКА имаме страшното желание да успеем да изградим силен клуб. Тъй като все още в Титан сме нови за футбола, това наше желание ни изиграва лоша шега и понякога правим грешки, от които обаче взимаме поуки. Такъв е случаят с французина Грег Акселрод, този професионален мошеник. Предоверихме се, но се радвам, че взехме в крайна сметка адекватно решение и бързо го изгонихме.

 

Николай Илиев: Никой не може да отнеме постиженията на Цанко Цанков

Вижте какво каза мениджърът на плувеца

Асен Дончев пред NS: По-добри сме от Спартак

Мечтая за ново участие с Черно море в Европа

Керкез: Ботев (Пловдив) има потенциал за топ 4

„Може да се каже, че това беше една успешна година“

Макнами пред Novsport: България има страхотен млад отбор

„Това бе една много значима и важна победа“

Михов: Илиан Илиев ще постигне успехи, Георги Иванов е на прав път

Бившият президент на БФС с критики към съдийството и терените в страната

Купър: Ще дадем всичко, за да качим ЦСКА отново на върха! (ВИДЕО)

„Искам да бъда лидер и да предам в България целия натрупан опит“

Велинов: Томаш дава поводи за оптимизъм

Вижте какво казва легендата

Сензацията Иван Иванов пред NS за съветите на Надал и очакванията за "Купа Дейвис"

Условията тук са като най-добрите в Европа, призна талантът

Новият шеф на съдиите: Клубове ме заплашваха по телефона, това трябва да спре!

„Един от основните проблеми е различният критерий в едни и същи ситуации“