Интер срази Болоня в 120-ата минута и се класира за полуфиналите (ВИДЕО)

Болоня се представи достойно на "Джузепе Меаца", но загуби от Интер с 2:3 след продължения

Интер срази Болоня в 120-ата минута и се класира за полуфиналите (ВИДЕО)

Отборът на Интер се класира драматично за полуфиналите на турнира за Купата на Италия, след като надви Болоня с 3:2 след продължения в сблъсъка между двата тима от четвъртфиналите на надпреварата. Мачът се игра на стадион „Джузепе Меаца” в Милано, а редовното време на мача завърши наравно – 2:2.

”Нерадзурите” поведоха след гол на Фреди Гуарин в 34-ата минута, а в 77-ата влезлият като резерва Родриго Паласио покачи на 2:0. Болоня обаче намали на 1:2 в 80-ата минута след попадение на Алесандро Диаманти, а в 84-ата Маноло Габиадини бе точен за 2:2. Така мачът влезе в продължения, а победното трето попадение за „нерадзурите” дойде в 120-ата минута, когато Андреа Ранокия отбеляза с глава и по този начин класира отбора си за полуфиналите.

Интер можеше да открие в 6-ата минута след удар на Фреди Гуарин, но вратарят Федерико Аглиарди спаси. Болоня отвърна с изстрел на Кристиан Паскуато, но топката бе уловена от Самир Ханданович. Последва и възможност пред Антонио Касано, който се озова на чиста позиция, но се забави, като все пак стреля, но слабо и кълбото премина далеч покрай вратата.

Малко преди да изтече половин час игра от началото на срещата, Кристиан Паскуато стреля по земята от добра позиция, но Самир Ханданович бе на мястото си и спаси. Малко след това се стигна до страхотен удар на Антонио Касано, при който обаче Федерико Аглиарди се намеси отлично и изби. В 34-ата минута „нерадзурите” откриха резултата – Фреди Гуарин изведе домакините с гол напред, след като нанесе страхотен удар от границата на наказателното поле, а кълбото влетя неспасяемо в левия ъгъл на вратата.

До почивката Алберто Джилардино и Алесандро Диаманти пропуснаха да реализират добри възможности за гостите, а след края на първото полувреме резултатът бе 1:0 в полза на Интер.

След подновяването на играта през втората част и двата отбора имаха добри възможности пред противниковата врата. Томазо Роки пропусна да отбележи втори гол за домакините в 51-ата минута, след като засече много неточно топката след центриране в наказателното поле. Болоня отвърна с далечен удар на Алесандро Диаманти, но топката премина покрай дясната греда. Влезлият като резерва Микеле Пасиенсия също отправи неточен изстрел, а в 70-ата минута Антонио Касано стреля в аут. Джилардино също се отчете с пропуск, а в 77-ата минута резултатът стана 2:0 в полза на Интер, след като Родриго Паласио с блестящ далечен удар с десния крак прати топката в горния ляв ъгъл на вратаря, който не успя да отрази изстрела и кълбото влетя във вратата му.

Болоня обаче не се предаде и в 80-ата минута успя да намали на 1:2. Автор на гола за гостите бе Алесандро Диаманти, който прати кълбото във вратата на противника след страхотно изпълнение на пряк свободен удар. 2 минути по-късно Андреа Ранокия можеше да си отбележи автогол, след като се опита да изчисти топката след центриране в наказателното поле, а тя срещна лявата греда, след което бе уловена от Самир Ханданович.

В 84-ата минута Болоня успя да изравни. Топката бе центрирана в наказателното поле, където Маноло Габиадини с левия крак я прати в мрежата за 2:2. До края на редовното време Панагиотис Коне се отчете с неточен удар, а Андреа Ранокия можеше да вкара със задна ножица, но кълбото премина покрай вратата. В добавеното време на двубоя добри възможности за Болоня пропиляха Маноло Габиадини и Микеле Пасиенсия.

Така редовното време на мача приключи при резултат 2:2 и срещата влезе в продължения. В тях обаче двата отбора не успяха да си вкарат голове, като Хавиер Санети се отчете със сериозен пропуск за Интер, а Маноло Габиадини пропусна добра възможност за Болоня, след като от няколко метра стреля с глава право в ръцете на Ханданович.

Така се стигна до 120-ата минута, когато Интер успя да достигне до победата, достигайки до трети гол. В герой за домакините се превърна Андреа Ранокия, който засече кълбото с глава след центриране от корнер, а то се оплете в мрежата на гостите. До края на мача Болоня не достигна до изравнителен гол и така загуби с 2:3, като по този начин отпада от турнира за Купата на Италия. Интер се класира за полуфиналите, където ще играе с победителя от сблъсъка между отборите на Фиорентина и Рома.

Ветеран подписа нов договор с Манчестър Юнайтед

"Докато се чувствам добре, ще играя", заяви 38-годишният вратар

Шахтьор обяви къде ще играе домакинските си мачове в ШЛ

Вижте какво съобщиха от Донецк

Официално: Българин преподписа с Байерн

18-годишен халф също парафира нов контракт

Официално: Челси купи ас на Лестър

25-годишният халф подписа за 6 сезона, лондончани платиха 30 млн. паунда

Moрата с окончателно решение къде ще играе догодина

Капитанът на Испания ще остане в Атлетико Мадрид

Рабио почти сигурно напуска Ювентус като свободен агент

Договорът на французина изтече на 30-ти юни

Бенфика преговаря да си върне Жоао Феликс

"Лисабонските орли" са в преговори с Атлетико Мадрид

Шчесни намекна, че си тръгва от Ювентус

Полският национал има оферти от Арсенал и Ал Насър

Емполи назначи Робелто д'Аверса за нов треньор

Тринайсти клуб в Серия А ще започне сезона с нов треньор

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки