1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Варела: Искам в ЦСКА

Варела: Искам в ЦСКА

Играе ми се, не ми се стои в Палермо, проплака уругваецът

Варела: Искам в ЦСКА
ЦСКА започна финални преговори с крилото на Палермо Игнасио Лорес Варела. Младият уругваец през есента игра като преотстъпен в Ботев Враца и с добрите си игри привлече вниманието на скаутите на армейците. Шефовете на ЦСКА искат най-късно до края на седмицата да финализират сделката, за да може Варела да се включи в подготовката на тима. Проблем може да се окаже високата цена, която Палермо е поставил на талантливия уругваец. През 2011 г. италианският тим плати 2,8 милиона евро, за да привлече 21 -годишното крило.
 
"В момента съм в Сицилия, тренирам и чакам развитие около бъдещето си. Още не знам къде ще играя през пролетта. Причината е, че в Палермо не са сигурни дали да приемат офертата от ЦСКА. Аз обаче не искам да оставам, тъй като ми се играе. Затова се надявам, че ще играя в ЦСКА", заяви крилото Варела пред "7 дни спорт".
 

Ръководството на Ботев Враца вече даде разрешението си Варела да премине в ЦСКА. Врачани имат договор за преотстъпването на уругваеца до лятото на тази година и се надяват, че ако младокът акостира на Армията, на клуба ще бъде изплатена компенсация за преждевременното прекратяване на договора на играча. Треньорът на Ботев Враца Тони Здравков обаче смята, че Варела е прекалено скъп за ЦСКА.