„Червените дяволи” не дадоха шанс на Бербатов и отнесоха Фулъм с 4:1 на „Олд Трафорд” (видео+снимки)

Точни за Манчестър Юнайтед бяха Гигс, Рууни и Ернандес, който се разписа на два пъти

„Червените дяволи” не дадоха шанс на Бербатов и отнесоха Фулъм с 4:1 на „Олд Трафорд” (видео+снимки)

Манчестър Юнайтед записа безпроблемна домакинска победа в четвъртия кръг на турнира ФА Къп и победи с категоричното 4:1 гостуващия Фулъм.

Цял мач за гостите от Лондон игра българският нападател Димитър Бербатов, който получи малко шансове за изява в първото си завръщане на „Олд Трафорд” след трансфера си през лятото. Неговият тим обаче така и не успя да постави под напрежение „червените дяволи”, които стартираха вихрено срещата и напълно заслужено достигнаха до пета последователна победа над „котиджърс”.

Още във втората минута Аарън Хюз игра с ръка в собственото  си наказателно поле и главният рефер Марк Клатенбърг посочи бялата точка. Зад топката застана ветеранът Райън Гигс, след чийто удар Марк Шварцер докосна топката, но въпреки това тя влезе в мрежата му – 1:0.

Малко по-късно Деймиън Дъф също игра с ръка в пеналтерията, но претенциите на „червените дяволи” за втори наказателен удар останаха неуважени от рефера. Почти веднага след това Нани намери Рууни непокрит около точката на изпълнение на дузпа, но ударът на английския национал бе отразен от Шварцер, след което се отби в напречната греда и остана в игра.

До края на полувремето Рууни получи още два страхотни шанса да се разпише, но не можа, а в последната минута на първата част Фил Джоунс дръпна фланелката на Бербатов в наказателното поле, но вместо дузпа, реферът сигнализира на двата тима да се оттеглят на почивка.

След нея обаче Манчестър Юнайтед нанесе набързо своя удар и прати гостите в нокдаун. Още 50-ата минута Уейн Рууни, който бе успял да пропусне още веднъж преди това, бе изведен отлично от Андерсон и с плътен удар реализира петия си гол в последните пет мача срещу Фулъм и седми в предходните 8 мача на „червените дяволи”.

Само две минути по-късно Хавиер Ернандес покачи на 3:0, след като засече пас с пета на Нани в малкото наказателно поле, а в 66-ата отново мексиканецът се разписа след щастлив рикошет – 4:0. След попадението домакините решиха, че са си свършили работата и Фулъм върна един гол с първия точен удар във вратата на Де Хеа, дошъл чак в 77-ата минута.

Тогава Аарън Хюз се възползва от незаинтересованото поведение на Рууни в наказателното поле на Юнайтед и с глава прати топката отблизо във вратарския ъгъл за 1:4.

За повече от почетно попадение обаче гостите нямаха сили и така те си останаха с две победи в 37 гостувания на „Олд Трафорд”, а в 83-ата минута гол на Рууни бе отменен, тъй като главният съдия видя нарушение на Чичарито в атака и така резултатът остана непроменен до края.

Така Манчестър Юнайтед се класира за петия кръг на най-стария клубен футболен турнир, а само след седмица двата тима ще се срещнат отново, само че този път срещата ще е на „Крейвън Котидж” за първенство.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки