1. Novsport
  2. Баскетбол
  3. Дисциплинарната комисия на БФБаскетбол наложи наказания на Левски и Хасково

Дисциплинарната комисия на БФБаскетбол наложи наказания на Левски и Хасково

Глобата на Хасково е 800 лв, за Левски - 500

Дисциплинарната комисия на БФБаскетбол наложи наказания на Левски и Хасково

Дисциплинарната комисия на БФБаскетбол наложи финансови наказания на женските отбори на Левски и Хасково 2012. Хасковлийки бяха санкционирани с 800 лева, след като ДК бе сезирана от президента на БФБаскетбол Георги Глушков за "за изявления с обидни оценки, уронващи престижа на Федерацията, служители и членове на комисии и Управителния съвет и/или длъжностни лица, БК, треньори, ръководители и/или състезатели на БК" (чл. 36 от ДП). Това е станало на пресконференция на 15-ти януари в Хасково на треньора на местния клуб Елена Станкова. 

Левски пък бе глобен с 500 лева на основание жалба от ръководството на БК Хасково. Хасковлийки протестираха срещу скандиране "Сребреница" от зрители, адресирано към състезателките от Босна и Херцеговина в срещата Левски - Хасково 2012, проведена на 12-ти януари в зала "Универсиада". След като изгледа официалния видеозапис на срещата Дисциплинарната комисия установи достоверността на жалбата. 

Действително в 8:07 минута и в 6:11 минута от четвъртата част на срещата, зрители са скандирали "Сребреница", отправяйки своеобразна заплаха към състезателките на БК Хасково 2012, които са от Босна и Херцеговина, напомняйки им за жестоките кланета на мюсюлмани през 1995 година под ръководството на сръбския генерал Ратко Младич.