Почина легендата на Локо (Пд) Иван Кънчев

Великият нападател си отиде на 79 години, ще бъде запомнен като най-коректния футболист

Почина легендата на Локо (Пд) Иван Кънчев

Днес, на 79-годишна възраст внезапно ни напусна една от емблематичните фигури в историята на Локомотив - Иван Кънчев-Къната. 

Великият нападател играе в Локомотив през периода 1956-1969 и в 419-те си мача с "черно-бялата" фланелка има 96 гола. В историята ще остави името си и с един впечатляващ рекорд - в цялата си кариера на футболист той никога не е получавал наказателен картон. 

Къната е бронзов медалист през 1969 г., с фланелката на черно-белите. Има 3 мача за "А" националния отбор, 1 мач за "Б" националния и 6 мача с 2 гола за младежкия национален отбор. Носител на купата за индивидуално спортсменство през 1968 г. "Майстор на спорта" от 1969 г. 

Иван Кънчев-Къната е един от героите в много веселите приказки, съчинявани някога най-вече от верните му почитатели в цял Пловдив. Заради неговия гастрол и солов рецитал край Бирената фабрика през 1964 г. железничарската публика кръсти стадиона Кънчова поляна. 

Поклон пред паметта му. Завинаги черно-бял!!! 

Поклонението на Лаута ще бъде в неделя от 13.00 ч. Час по-късно, в 14.00 ч. започваи траурната церемония на Централните гробища в Пловдив.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки