Италианските данъчни: Данъците на Мардона нито са анулирани, нито са платени

През 2005 година Марадона бе осъден от касационен съд да плати 37,2 милиона евро, от които 23,5 милиона евро лихви

Италианските данъчни: Данъците на Мардона нито са анулирани, нито са платени
Италианската данъчна служба опроверга информацията, че знаменитият аржентински футболист Диего Армандо Марадона няма данъчни задължения, предаде италианската агенция Анса.
 
Агенцията по данъчни задължения съобщи, че "задълженията пред данъчните власти на Италия на Диего Армандо Марадона не са нито анулирани, нито е изменена сумата на задълженията".
 
През 2005 година Марадона бе осъден от касационен съд да плати 37,2 милиона евро, от които 23,5 милиона евро лихви, на данъчните служби на Италия.
 
Днес Анджело Пизани - адвокат на Марадона, обяви,че "Марадона най-после е освободен от данъчния кошмар и обвиненията срещу него" и може безпрепятствено да се връща в Италия.
 
Освен това адвокатът заяви, че Марадона възнамерява да иска компенсация от италианските данъчни служби за нанесени морални щети в размер на 40 милиона евро.
 
През последните години Марадона не можеше да влиза безпрепятствено в Италия. На италианската граница всеки път му конфискуваха скъпоструващи предмети - диамантени верижки или часовници, които след това бяха продавани на търг за погасяване на данъчните задължения.
 

Съдебната сага на легендарния аржентинец продължава над 20 години. Диего Армандо Марадона игра за Наполи в периода 1984-1991 година и вкара 115 гола в 259 мача за неаполитанците. С Марадона в състава Наполи е печелил единствените си две шампионски титли на Италия - през 1987 и 1990-та година. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки