Сензациите в пресата днес: Заплатата на уругваец взриви съблекалнята на ЦСКА

Ботев (Пд) преговаря с национал на Кабо Верде, Левски предложи 150 000 евро за Давид Каядо и още…

Сензациите в пресата днес: Заплатата на уругваец взриви съблекалнята на ЦСКА

Сензациите в пресата днес, 03.02.2013 година:





„Меридиан мач”: Заплатата на Варела взриви съблекалнята на ЦСКА
Положението в съблекалнята на ЦСКА отново е нажежено. Този път разглезените звезди на „армейците" вдигнаха мерника на Игнасио Варела. Уругваецът ще играе под наем на „Армията" за срок от 1,5 години. Точно преди заминаването за втория лагер в Алания бе туширан бунт срещу Мишел Платини. Тогава бразилецът бе санкциониран с 30% от заплатата му. Сега недоволството е насочено срещу заплатата на Варела. Уругваецът се е превърнал в най-високо платения футболист в състава на „армейците". ЦСКА няма да плати трансферна сума нито на клуба, който държи правата му - Палермо, нито на отбора, в който игра през есента - Ботев Враца. „Червените" се ангажираха с пълната заплата на Варела, която е в размер на 14 000 евро. Това на практика е два пъти повече спрямо определения таван за месечни възнаграждения - 15 000 лева. Варела е привлечен в Палермо за сумата от 3 млн. евро. Лично изпълнителният директор Георги Илиев-Майкъла се ангажира с редуцирането на възнагражденията. Той нееднократно заяви, че вече няма да се дават неоправдано големи заплати. Всички футболисти на ЦСКА се съгласиха да намалят парите си, за да помогнат за намаляване на бюджета.

„Тема спорт”: Ботев (Пд) преговаря с национал на Кабо Верде
Ръководството на Ботев (Пловдив) започва преговори за национал на Кабо Верде. Става въпрос за защитника на холандския Дордрехт Жозимар Лима, когото старши треньорът Станимир Стоилов държи да има в редиците си. За интереса на "канарчетата" към него се заговори още преди две седмици. Вчера Лима отпадна с Кабо Верде от турнира за Купата на Африка след поражение от Гана. Така от Ботев вече ще могат спокойно да разговарят с играча. От Дордрехт обявиха, че се надяват с участието си в ЮАР бранителят да си е вдигнал цената. Именно евентуалното завишаване може да откаже "жълто-черните".

"Имаме доста запитвания за него от холандски клубове. Ботев (Пловдив) също са много настоятелни", обяви техническият директор на Дордрехт Марко Бугенс. Ако се стигне до привличането на Жозимар Лима, той ще бъде последното ново попълнение при канарчетата. Затова и засега Мъри не бърза да освобождава никой от бранителите си. На мерника на Стоилов са и двамата централни бранители Асен Караславов и македонеца Бобан Грънчаров.

„7 дни спорт”: Левски предложи 150 000 евро за Давид Каядо

 Ръководството на Левски е изпратило оферта за полузащитника на Берое Давид Каядо, разбра "7 дни спорт" от отлично информиран източник. На „Герена” търсят вътрешен халф на всяка цена, а „сините” следят трима играчи за този пост. Двама са от чужбина, а третият е именно Каядо. В петък в Стара Загора е пристигнала оферта от 150 хил. евро за португалеца. Освен сумата Берое ще получи и 20 процента от бъдещ трансфер на Каядо. Очаква се до утре трансферната сага да приключи, тъй като „сините” пътуват за втори лагер в Кипър, а треньорът Илиан Илиев иска да разчита на новото си попълнение в контролите преди сезона. Първоначално от Берое искаха 400 хиляди евро за Каядо, но както вече писахме, от Левски са поискали тази сума да бъде намалена. Иначе португалецът има огромно желание да премине на „Герена”. Пред свои близки той е заявил, че се надява да заиграе в Левски, но официална информация до него все още не е стигала за сделка. Халфът е затрупван и от многобройни обаждания от фенове на Берое, които искат да знаят дали техният любимец наистина ще облече „синята” фланелка. Както е известно, под Аязмото вдигнаха ръце от бившия си треньор Илиан Илиев, който първо обеща, че няма да купува играчи от Берое, но впоследствие взе Димитър Везалов и Стефан Велев, а по всичко личи, че Каядо ще е следващият, който ще напусне Стара Загора в посока София.

„Тема спорт”: Забиват Ромейн Ели на пейката

Французинът Ромейн Ели ще бъде резерва в Левски през пролетта. Титулярното място на французина изстина по време на първата част от зимната подготовка. За това говори и фактът, че като титуляри в последната контрола на „сините” срещу лидера в чешкото първенство Виктория (Пилзен) (3:3) започнаха Димитър Везалов и Даниел Димов. Ели се появи на терена през последните 30 минути на срещата. Французинът не бе сред стартовите 11 и в първия спаринг на тима от „Герена" в Кипър - срещу швейцарския втородивизионен Аарау. Любопитното е, че Ромейн Ели бе футболистът, който записа най-много мачове през есенния полусезон със „синята” фланелка. Той игра общо в 20 срещи - 15 в „А” група, в които отбеляза 1 гол, още 4 за Купата на България и 1 за Лига Европа. Треньорският щаб на „сините” е изненадан от старанието на Даниел Димов в заниманията. Дефанзивният халф, който през есента бе преквалифициран в централен защитник, е получил похвалите на Илиан Илиев. Именно заради добрите му резултати той е с едни гърди пред конкурентите си за партньор на Димитър Везалов. Засега Везалов може да се брои за твърд титуляр през пролетта.

„Тема Спорт": ЦСКА решава за Роко Перота след лагера в Турция

Ръководството на ЦСКА ще реши съдбата на кондиционния треньор Роко Перота след края на лагера в Турция. „Червените” се прибират у нас на 14 февруари. Както е известно, старши треньорът Миодраг Йешич не иска италианеца в екипа си. При поемането на „армейците” сръбският специалист доведе със себе си своя сънародник Дарко Обрадович, който твърдо остава като кондиционен спец, и Йешич ще продължи да работи главно с него. Перота бе привлечен на „Армията" от собствениците от „Титан" преди година. Според запознати почти сигурно Роко Перота ще продължи да бъде част от „червените”. Функциите му ще са да се грижи за контузените играчи, а Обрадович ще провежда кондиционните тренировки. Така ЦСКА ще бъде единственият с двама такива наставници, като интересното е, че и двамата са чужденци. Наскоро в такава ситуация се намираше Лудогорец, но оттам освободиха бившия кадър на „червените” - македонеца Йован Йовановски.

"24 часа": 60 000 долара месечно за Георги Илиев в Китай
Виканият в националния отбор от селекционера Любослав Пенев капитан на Черно море Георги Илиев тръгва за Анталия, където трябва да подпише договор с китайски отбор от елита. 31-годишният халф ще получава солидните 60 000 долара месечна заплата в Гуанджоу Грийнтаун, а тимът от Варна ще прибере половин милион долара за правата на Илиев. След като полузащитникът мине медицинските прегледи в Турция, където китайците са на лагер, той трябва да подпише договор за 1+1 години.
За трансфера на юношата на "моряците" потвърди генералният директор на Гуанджоу Грийнтаун - Шен Кианг. "Надявам се, че пристигането на Илиев ще повиши класата на Грийнтаун", лаконичен е старши треньорът на тима Такеши Окада. 56-годишният специалист бе начело на Япония на световните финали през 2010 година. Тогава "самураите" отпаднаха с дузпи от Парагвай.

„Меридиан Мач": Финални преговори за премиите на Левски в Кипър
Ръководството на Левски в лицето на изпълнителния директор Иво Тонев и футболистите, предвождани от капитана Станислав Ангелов, ще проведат финални преговори за новите премии по време на лагера в Кипър. Както единствен „Меридиан Мач" съобщи, Иво Тонев иска да промени схемата, по която играчите прибират пари за победите си в „А" група. До момента премиите се плащат мач за мач, а идеята на директора е срещите да бъдат групирани по 3-4. Така ще се взимат пари само ако отборът спечели точно определен брой точки в отделните групи от мачове.
„Това, какво става в клуба, няма как да излезе от мен. Има неща, за които се говори само в „кухнята на клуба", коментира лаконично пред „Меридиан Мач" Станислав Ангелов.

Шеф на ЦСКА: Селекцията се прави по по-различен начин

Близо сме до някои футболисти и водим преговори, обяви Филип Филипов

Амос Юга поднови тренировки

Капитанът на ЦСКА е пред завръщане

Християн Петров взе номера на своя идол

Вижте подробности

Димитър Евтимов: Подготовка върви много добре

„Получи се доста ползотворна контрола, Крумовград има силен състав“

ЦСКА с 2 от 2 при Стипич (ВИДЕО)

„Червените“ пак биха с 2:0, този път Крумовград в Банско

От ЦСКА: Тренировките продължават с настроение и мотивация (ВИДЕО)

„Червените“ продължават с двуразовите занимания в Банско

ЦСКА тръгна за Банско без Юга и Турицов

Вижте всички, които взе Томислав Стипич

Шопов хвали талант на ЦСКА

Халфът говори след мача с Беласица

Стипич лаконичен за селекцията в ЦСКА

Фокусиран съм върху футбола, призна хърватинът след 2:0 над Беласица

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки