Ливърпул прати Манчестър Сити на 9 точки зад Юнайтед (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Червените" изпуснаха победата след 2:2 на "Етихад" и красиви попадения на Стъридж и Джерард, Агуеро спаси Сити

Ливърпул прати Манчестър Сити на 9 точки зад Юнайтед (ВИДЕО+СНИМКИ)
Шампионът Манчестър Сити се отдалечи на 9 точки от лидера Манчестър Юнайтед след 2:2 като домакин на Ливърпул в последния мач от 25-ия кръг на Висшата лига. Сити поведе чрез Джеко, Ливърпул направи пълен обрат с красиви попадения от дистанция на Стъридж и Джерард, но Сити се добра до точката с гол от много малък ъгъл на Агуеро след грешка на Пепе Рейна.

Манчестър Сити вече е на цели 9 точки зад Манчестър Юнайтед. „Гражданите” имат 53, а Юнайтед е с 62.  Ливърпул пропусна да се доближи до топ 6 и остава седми с 36 точки, на 5 зад Арсенал.

Давид Силва накара Рейна да спасява още във втората минута на „Етихад”, а Хави Гарсия стреля с глава над вратата след корнер.

Даниел Стърдиж изпревари Джо Харт в 14-ата минута, но Пабло Сабалета предотврати попадение с изчистване от голлинията. Давид Силва изведе Джеко с хубав пас, но босненецът си поведе с ръка и бе късметлия, че не получи жълт картон.

Стъридж свърши страхотна работа по фланга и пусна за Суарес, но голмайсторът на Ливърпул от много изгодна позиция стреля високо над вратата. Само секунди по-късно Лескът загуби елементарно, Суарес изскочи сам срещу Джо Харт, но избърза и стреля неточно по диагонала.

Сити не играеше уверено, но поведе в 23-ата минута. Давид Силва излъга двама, умно пусна за Милнър на фланга и английският национал достави за Джеко във вратарското поле и босненецът откри резултата.

Ливърпул изравни с прекрасен гол на Даниел Стъридж само 6 минути по-късно, но попаднието падна при много спорна ситуация. Джеко остана да лежи на земята при атака на Сити, съдията Антъни Тейлър не спря играта и Джерард заложи за Стъридж пред наказателното поле, а дошлият на „Анфийлд” от Челси нападател матира Джо Харт със силен удар в долния десен ъгъл. Стъридж не се зарадва на гола и показа уважение към бившия си клуб Манчестър Сити, но направи 1:1.

Един Джеко бе бесен, че съдията не е свирил фаул срещу него преди гола, отиде да спори със страничния рефер и си изпроси жълт картон.

Напрежението в защитата на „гражданите” се усещаше, а неразбирателство между Сабалета и Харт едва не доведе до гол.

Стъридж получи жълт картон за симулация в началото на втората част, когато се опита да спечели дузпа при сблъсък с Лескът в наказателното поле, но не успя да измами съдията.

Манчини виждаше, че играта на неговия тим не върви и направи тактическа промяна. Италианецът извади Насташич и пусна Коларов, като така заигра в схема 3-5-2 с трима централни защитници и двама халф-бекове по крилата в лицето на Коларов и Милнър.

Този ход имаше краткотраен ефект и Сити натисна, но напред не създаде нещо опасно.

Суарес пропусна нов шанс, а Агуеро мина на шега през защитата на Ливрпул, но изгуби баланс точно преди да стреля и падна.

„Червените” поведоха с много красиво попадение на капитана Стивън Джерард в 71-ата минута. Стиви Джи укроти на гърди отбита топка и от почти 30 метра със зверски шут намери долния ляв ъгъл за 1:2. Джо Харт нямаше вина за гола, защото вместо да пречат на Джерард да стреля, играчите  на Сити повече пречеха на своя вратар да види траекторията на топката.

Много наивно обаче Ливърпул позволи Сити да изравни само 5 минути по-късно. Гарет Бари пусна дълъг пас, Рейна незнайно защо реши да излезе напред, Агуеро го изпревари и от много малък ъгъл извън рамките на наказателното поле успя да завърти в мрежата за 2:2.

Тук вината бе изцяло на Рейна, който нямаше нужда да пресреща аржентинеца.

И двата тима имаха шанс в края да вземат трите точки.

Първо Лескът с глава след корнер стреля малко над целта. После Джо Харт спаси отлично добре насочен удар на Стърдиж в долния ляв ъгъл, а Майкон не успя да пусне за Джеко, който бе сам пред вратата и срещата на „Етихад” приключи при 2:2.

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

Ще свърши ли приказката за Грузия на осминафинала с Испания

Феновете в Тбилиси вече мечтаят за нови чудеса

В Сърбия: Искат оставката на Пикси, той – нов договор

Времето на Драган Стойкович изтича, твърдят в страната

Потвърдено: Далич остава селекционер на Хърватия

Въпреки отпадането в групите на Евро 2024, обяви президентът на федерацията

Саутгейт: Разбирам критиките

"Не съжалявам за нищо"

Конте: Трябва да обновим отбора, Наполи ще има стил

"Мога да обещая сериозност - дума, която е подценявана напоследък"

Черно море гостува в Ловеч на Апоел (БШ)

Това съобщиха от израелския клуб

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки