Сензациите в пресата днес: Мъри прибира Маркиньос

И още: €1 млн. делят ЦСКА от лиценз, Заради взривения „Георги Аспарухов” блокират ремонта на националния стадион

Сензациите в пресата днес: Мъри прибира Маркиньос
Сензациите в българската преса днес, 07.02.2013 г.

„7 дни спорт”: Мъри прибира Маркиньос
 
Ботев Пд е близо до осъществяването на още един трансфер. Треньорът на жълто-черните Станимир Стоилов ще се опита да привлече в редиците си халфа Маркиньос, разбра „7 дни спорт". Българският национал е пред завръщане в България. Бразилецът напусна китайския си тим Чанчун Ятай, след шест месеца престои. Причината за раздялата на двете страни е идването на нов китайски треньор, а също така и високата заплата на футболиста. От началото на подготовката Маркиньос е имал няколко остри конфликта с новия си наставник, което е довело до прекратяването на договора му. Сега футболистът е свободен агент и лично е влязъл в контакт с ръководствата на два български клуба. Единият тим е от столицата, но не става въпрос за връщане в ЦСКА.



Вторият вариант е бразилецът да заиграе на Колежа. Треньорът на пловдивчани познава добре качествата на Маркиньос, след като именно той го взе в кипърският Анортозис през 2011 г. Ако халфът дойде на Колежа, ще бъде поредният играл с екипа на Анортозис след Сивард Спрокел и стража Адам Стаховяк. Трансферната политика на клуба също отговаря на взимането на Маркиньос, тъй като е и български национал. Точно към такива играчи се насочиха жълто-черните тази зима. На Колежа взеха националите Веско Минев и Борис Галчев, а се опитаха да си осигурят и подписите на Валери Божинов, Владо Стоянов и Валери Домовчийски, които също са носили националната фланелка. В началото на следващата седмица се очаква Маркиньос да пристигне в България и лично да се срещне с шефовете на двата клуба.
 
 
„Меридиан Мач”: Заради взривения „Георги Аспарухов” блокират ремонта на националния стадион
 
Планираната реконструкция на стадион „Васил Левски" най-вероятно няма да се осъществи, научи „Меридиан Мач". Причината е, че ако ремонтът започне, със сигурност столичните отбори, които се класират за евротурнирите, няма да могат да играят в София. Левски и ЦСКА са почти сигурни участници в един от двата турнира под егидата на УЕФА, което значи, че те ще трябва да домакинстват в провинцията. Най-вероятни дестинации са Ловеч и Бургас.
 
Големият проблем е планираната реконструкция на стадион „Васил Левски". Тя трябва да се проведе от 5 май до средата на месец август. След срутването на „А" сектор на „Георги Аспарухов" и при отчайващото състояние на съоръженията на ЦСКА, Локо (Сф) и Славия, нито един стадион няма да отговаря на условията за лицензиране на УЕФА.

Сериозни проблеми може да имат нашите клубове и за следващия сезон в „А" група. Все пак надеждата е, че около май месец „Герена" може да е готов за експлоатация, но при затворен „А" сектор, и то само при специално разрешение от Столична община.

 

„Истината е, че стадионите са дори по-големият проблем от финансите при лицензирането", обяви пред „Меридиан Мач" шефът на Лицензионната комисия към БФС. „Аз се отнасям изключително внимателно към строителните процеси. Например дали са ми обещание, че май месец „Герена" ще може да се ползва поне в „А" група, за Европа е абсурд. Но не мога да съм сигурен, че всичко ще бъде изпълнено в срок. Ако и „Васил Левски" бъде затворен, нито един стадион в София няма да е годен за лицензиране по правилата на УЕФА за евротурнирите. Затова и чакаме окончателното решение дали и кога ще се ремонтира „Васил Левски". До мен достигат противоречиви информации. Първо беше от май до август, сега чувам, че май няма да има реконструкция. Така или иначе, проблемът със стадионите, при това не само в София, е сериозен", разясни още Красин Кръстев.  


„Меридиан Мач”: €1 млн. делят ЦСКА от лиценз
 
За поредна година лицензът на ЦСКА ще бъде под въпрос до последно. Този път „червените" дължат 1 млн. евро към различни институции, клубове и частни лица. Шефовете трябва да платят сумата до 31 март, когато е крайният срок за подаване документите за лиценз.
 
Според хора от „Армията" тази сума няма да бъде проблем за шефовете на ЦСКА. Те умишлено забавят плащанията. Причината е, че задълженията са много повече и се дава предимство на най-належащите. Винаги, когато дойде време за лиценз, драмите около ЦСКА стават безброй. Почват да излизат едно след друго различни задължения.
 
На опашката за пари чакат Павел Дочев, Константин Жеваго, НАП и редица други. Тези три задължения се определят като по- крупни. Украинският милиардер Жеваго вече няколко пъти дава отсрочка на хората от „Титан" за сумата от 500 хил. евро. Досега не му е преведена нито една стотинка. Този път неговият представител в България Деменюк е категоричен, че отстъпки няма да има.
 
Парите към НАП също не са малко, но там всеки път се постига някаква отсрочка. Все пак има минимална сума, която трябва да се плати. Тя до този момент е около 500 хил. лева.
 
Не е изключено в последния момент да се появят и други задължения, които трябва да се платят и разсрочат. Собствениците успокояват служителите си, че този път до драми няма да се стигне. Администрацията на „червените" за пореден път чака няколко заплати, но това е последният проблем на титаните.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки