Общината чака ЦСКА за "Армията"

За да се събере комисия и да има инспекция на стадиона, трябва писмено заявление на ЦСКА, че изискванията са покрити

Общината чака ЦСКА за "Армията"

ЦСКА не е близо до завръщане в дома си - стадион "Българска армия". Клубът не е известил Столична община, че е изпълнил препоръките за лиценз на арената.

За да се събере комисия и да има инспекция на стадиона, трябва писмено заявление на ЦСКА, че изискванията са покрити, пише "Труд".

След такъв сигнал на експертите от комисията ще са нужни 2-3 дни, за да реагират и да направят проверката на място.

Ако ЦСКА е оправил стадиона си, комисията ще препрати въпроса до Спортното министерство, за да има възможност да се върне отборът на "Армията".

А шефове на ЦСКА на няколко пъти тръбят, че пролетните мачове на тима ще са на собствения стадион. "Червените" не играят у дома си от месец май 2012-а.

В идентично положение е и "Локо" (Сф), откъдето също се чуват мнения, че тимът ще играе напролет на стадиона в кв. "Надежда". В общината няма сигнал клубът да е изпълнил изискванията за лиценз.

По неофициални данни и двата клуба ще имат проблем поне с изискванията по сигурността. А в комисията има експерт от СДВР, със задача да оцени именно този аспект от свършената от футболните клубове работа.

До старта на пролетния полусезон остават по-малко от 2 седмици. И докато "Локо" (Сф) вече заяви като вариант за домакинствата си Своге, ЦСКА още не е дал сигнал и до БФС къде ще приема гостите си - първият двубой е след точно 11 дни срещу "Литекс".

През есента и двата столични тима играха по няколко мача на ст. "Славия". Но ръководството на "белите" твърдо отказва да ги пусне там напролет, за да запази доброто състояние на терена.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки