1. Novsport
  2. Фен Зона
  3. Феновете на Ботев искат по-евтини билети за мача със Славия

Феновете на Ботев искат по-евтини билети за мача със Славия

Еднаквите цени за домакински и гостуващи фенове все още не са факт по родните терена

Феновете на Ботев искат по-евтини билети за мача със Славия
Началото на пролетния полусезон в А група породи и първите спорни моменти около цените на билетите.

Читател на Novsport.com алармира, че цените на билетите за мача Славия – Ботев (Пд), който дава старт на втория дял от шампионата, са двойно по-скъпи за феновете на „канарчетата”.

В неделя „белите” определиха цена от 10 лева за бултрасите, докато феновете на Славия ще плащат само по 5.

Тук възниква спора дали Славия има право да определя различни цени за своите фенове и тези на гостите.

В член 33, точка 6, се казва:

Да не допуска цената на билетите за привърженици на гостуващия отбор да надвишава цената на билетите, която се заплаща от привържениците на отбора-домакин за същата категория място, освен ако двата клуба не са се споразумели за това.

И тук идва въпросът дали Славия и Ботев са договорили цените на билетите.

По всичко изглежда, че това е така, защото още в неделя на официалния сайт на Ботев (Пд) се появи информация, че билетите са по 10 лв, а клубът организира и екскурзия до София за мача на цена 17 лв.

Ако споразумение между клубовете за цените няма, тогава Ботев (Пд) може официално да се оплаче и „белите да бъдат наказани. В противен случай, всичко е в реда на нещата.

Тук идва и логичният въпрос дали еднаквите цени на билетите могат да се спазват навсякъде. Шампионът Лудогорец например определя доста скъпи билети за своите фенове. Цени от порядъка на 15 или 20 лева биха отказали почти всяка гостуваща агитка да посети масово мач в Разград. Затова преговорите между клубовете за всеки отделен мач изглеждат по-приемлив вариант.