Батков: Слуховете за провал с "Газпром" са глупости

Херо е голям треньор, крайно време е да спрем да се дъним и да си вземем двете купи, отсече босът на Левски

Батков: Слуховете за провал с "Газпром" са глупости
Собственикът на Левски Тодор Батков заяви, че слуховете за провал на сделката между „сините” и „Газпром” са измислици и руския енергиен гигант не е променил намеренията си да инвестира в клуба. Днес той посети отбора  на Левски преди тренировката на отбора.

„Глупости са, че сделката с „Газпром” пропада. Тъкмо обратното. Като има новини, ще ги кажем”, лаконичен бе Батков по темата за спонсора.

Той се надява поредната скъпа селекция на Левски да донесе успехите, които убягват на тима от няколко години.  Батков обаче очаква  на „Лазур” срещу Черноморец да се играе качествен футбол. Според него „акулите” на Херо ще се затворят в своята половина и футбол няма да има.

„Вече не помня кой поред полусезон започваме пак с мащабна селекция, обещаващи футболисти, скъпи лагери. Важното е, че няма контузени - само Димов и треньора (Илиан Илиев) са наказани. Отиваме на битка (срещу Черноморец). Задължително трябва да го вземем тоя мач, както и следващите 3-4. Херо е голям треньор, учител на много от сегашните треньори. Не крия, че той беше вариант за Левски преди години. Дано да стане хубав футбол, но аз се съмнявам. Черноморец ще се приберат”, сподели Батков.

Босът не е казал нищо специално на играчи и треньори, но има едно голямо изискване.

„Казах на треньорите, каквото имах да казвам. На футболистите няма какво да им кажа. Крайно време е да спрем да се дъним и да си вземем двете купи (титла и купа)”.

Батков обясни, че Левски държи на всяка цена да домакинства на „Герена” по икономически причини. В понеделник той очаква хора от Лицензионната комисия към БФС да посетят стадион „Георги Аспарухов”.

„Утре ще вдигат колоните на стадиона, ще опъват мрежата. Мисля, че понеделник ще идва Лицензионната комисия. Няма смисъл да ходим на националния стадион, голяма е сумата. При 7 домакинства (в шампионата), плюс поне две за купата - това са 9 домакинства. Това е почти за един месец фонд „Работна заплата” за играчите”, пресметна набързо Тодор Батков.

Той се надява да няма много фрапантни грешки на съдиите през пролетта, но не очаква съвсем честна битка за титлата.

„Уж винаги е била честна битката за титлата, но никога не е била честна. Дано да няма прекалено гадни удари под пояса, съдиите имам предвид”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки