Стойчо се отказал от неустойката, искал си само заплатите от ЦСКА (ВИДЕО)

Екзекутора не иска да съди клуба, даде срок до 31-и март

Стойчо се отказал от неустойката, искал си само заплатите от ЦСКА (ВИДЕО)
Уволненият в началото на 2013-а година от ЦСКА - Стойчо Младенов, призна, че е готов на редица компромиси в името на клуба, само и само да не се стига до съд, предаде репортер на Novsport.com
 
Както е изветно, на 4-и януари той бе уволнен дисциплинарно от "Българска армия". Той и адвокатът му Ивко Ивков обаче не бяха съгласни с подобно решение и имаха време да го обжалват до 4-и март. Според законите Младенов трябваше да получи и неустойка заради уволнението си, каквато реално не му бе изплатена. 
 
Сега Екзекутора обяви, че се е отказал от тази неустойка, като иска да си получи единствено дължимите заплати. Които се оказаха никак не малко на брой - цели 6, разкри адвокатът на треньора Ивков.
 
"Направихме много компромиси, готов съм да правя още компромиси. Бяхме готови да се откажем от неустойката, но ЦСКА се отметнаха", заяви Стойчо Младенов в актуално студио "Дерби".

 
Относно думите на изпълнителния директор на ЦСКА Георги Илиев - Майкъла, че при вечния съперник Левски треньори и ръководство не се съдят след раздялата си, Стойчо заяви: "Как да се съдят в Левски, като на тях всичко им се плаща от това, което са изработили. И с Наско, и с Мъри съм говорил, всичко им е било изплатено, в Левски са били коректни. Затова съм готов да седна и да се разбера, да направя компромиси в името на ЦСКА, но ние не се виждаме, говорим си само по телефона с Венци Живков". 
 
Повече яснота по случая внесе адвокатът на Младенов - Ивко Ивков, който е и член на Апелативната комисия към УЕФА: "На 4 януари тази година господин Младенов бе уволнен по дисциплинарен път. Ние не бяхме съгласни с подобно нещо и до 4 март трябваше да обжалваме. Уволнението е незаконо-съобразно и ще се опитаме да го докажем в съда. Мотивите са, че господин Младенов не се е явявал на работа на 18,19, и 20 декември, както и на 2 и 3 януари, знаете какъв период е тогава. Той бе поставен в ситуация, в която няма какво да губи. За последните 8 месеца той е взел само 2 заплати, това е неоспорим факт. За дните, в които се твърди, че не е бил на работа, за щастие той е бил на стадиона, въпреки че отборът е бил в почивка", започна Ивков. 

 
Адвокатът потвърди и думите на самия Младенов, че той е бил готов да се откаже от неустойката, която трябва да му бъде изплатена, като претендира единствено за дължимите му пари: "Пред мен той се отказа от неустойката, искаше да си получи само заработеното". 
 
"Те се бяха договорили със собствениците, но до 4 март бе срокът за обжалване и ние трябваше да предприемем нещо, иначе си оставахме една честна дума. Ще дадем време до 31-и март да бъдат изчистени заплатите, за да избегнем съдебни дела. Не сме завели иск за заплатите, защото се съобразяваме с определени правила. Не говорим за обезщетения, те са предмет на друг спор, който ще се води по-нататък", поясни още адвокатът.

Той призова и БФС да започне да спазва правилата за лицензиране: "Апелирам към БФС, независимо от воплите, обидите, които се сипят и натискът срещу тях, да започне да спазва правилата за лицензиране. До 31-и март има един срок, в който трябва да се изпълнят едни икономически норми, трябва БФС да започне да изпълнява законите си". 
 

 
Той разкри още, че случаят с освобождаването на Любослав Пенев от ЦСКА също е бил сходен, но и тогава той се е отказал от неустойката си: "Имахме идентичен случай с Любо Пенев. Тогава нещата се развиха по сходен начин. Тогава и той не искаше да се стига до съд, но тогава минимално дължимото му беше изплатено своевременно. Тогава случаят приключи толкова бързо заради великодушието на Любо. Не е вярно, че лакомият Стойчо Младенов искал неустойки, това поне го видях с очите си". 
 
Относно треньорът на вратарите в щаба на Стойчо Младенов - Илиян Василев, който също обмисля дали да не съди клуба, Ивков заяви: "Илиян Василев пък 7 месеца не е получавал заплата, какво да кажа, това са фактите. Човекът има сериозни финансови проблеми, проблеми и от лично естество, които изкискват финансови средства, но това е положението". 

Ето и пълен видео запис на студио "Дерби" с гости Стойчо Младенов и Иво Ивков в 2 части!
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки