1. Novsport
  2. - ЦСКА
  3. Сензациите в пресата: Радуканов подклажда бунт срещу сърбите

Сензациите в пресата: Радуканов подклажда бунт срещу сърбите

"Титан" дължи на Пената 270 бона, гонят Йешич без неустойка, над 1 милион в Левски за титла и купа и още...

Сензациите в пресата: Радуканов подклажда бунт срещу сърбите
Радуканов подклажда бунт срещу сърбите, гърми "Меридиан мач"
 
Милен Радуканов има пръст за недоволството на футбо­листите на ЦСКА срещу треньорския щаб и конкретно сре­щу Миодраг Йешич, научи „Меридиан Мач". Известно е, че младият специалист, който бе върнат на неопределен пост в клуба, почти всеки ден се появява на „Българска армия" и има достъп до игра­чите, с които е бли­зък. Радуканов е преценил, че може да се забърза неизбежната смяна на Йешич, кое­то автоматично ще го постави сред големи­те фаворити за нас­ледник на сърбина. Затова и той е провел няколко разговора с тарторите на тима, сред които са новият първи капитан Иван Бандаловски, Мишел Платини и ненужният Костадин Стоянов. Тяхното влияние вър­ху отбора е твърде голямо, като не е ло­шо да се припомни, че срещу Литекс Бандаловски бе най-сла­бият на терена, а невъзстановеният Платини пропусна най-чистите положения за игра от „армейците".
 
Ситуацията напом­ня на това, което се случи преди няколко години на „Армията", когато играчите бойкотираха и в крайна сметка изхвърлиха Милен Радуканов. По-късно прокудени­ят Джузепе Акуаро разкри, че Костадин Стоянов е бил един от основните вдъхно­вители на бунта сре­щу треньора.
 


"Титан" дължи на Пената 270 бона, пише още "Меридиан мач"
 
Почетният пре­зидент на ЦСКА Димитър Пенев може да вкара в сериозен проблем собствениците на клуба малко преди крайния срок за подаване на доку­менти за лиценз - 31 март. 
 
„Мериди­ан Мач" научи, че „Титан" дължи на Пената заплати в размер на 270 000 лева?! Те са натру­пани за повече от 4 години, откакто боклукчиите са на власт на „Армия­та". Тук спадат възнагражденията на Стратега като треньор, главен мениджър, прези­дент и почетен президент, както и премии. Засега обаче Пената не е тръгнал да си тър­си парите по официалния път - в съ­да, а собственици­те непрекъснато отлагали плащани­ята. Димитър Пе­нев и в момента е на работа в клуба, като често се бавят възнагражденията му, което утежнява воденичния камък на шията на босовете от „Титан". Собствениците не се притеснявали, защото Стратега досега е бил ви­наги лоялен към тях, а сигурно е и единственият, който не би тръг­нал да си търси правата по съде­бен ред.
 
Тази седмица „Титан" все пак зарадва служите­лите на „Армия­та", като им разда­де по една заплата. Собствениците обаче продължават да дължат по още 5. Ясно е и че от­ново не всички чи­новници са взели възнагражденията си, като някои про­дължават да чакат.
 


Уволняват Йешич без неустойка, твърди "Стандарт"
 
Миодраг Йешич няма да получи и лев неустойка при задаващото се уволнение от ЦСКА. Това потвърдиха пред "Стандарт" високопоставени източници от Борисовата градина.
 
Договорът на сърбина е за 2,5 години, но с изрична клауза, че може да си тръгне на секундата по преценка на ръководството.
 
Йешич има още 4 мача да докаже пригодност за ЦСКА, каквато не видяхме при загубата 0:2 от "Литекс". Поне официално.
 
Истината е, че сърбинът и неговите легитимни и нелигитимни асистенти ще си стегнат куфарите в момента, в който "Титан" измисли подходящ заместник.
 
В ръководството засега има разнобой за нов треньор. Час от управата е склонна да гласува доверие на Милен Радуканов. Доста от шефовете обаче са твърдо против връщането на видинчанина и в момента търсят алтернатива. Сондират се мненията на български специалист, при това доказан цесекар. Засега обаче опитите да бъдат уговорени няколко известни имена удрят на камък.
 
Иначе против Йешич са и футболисти, и фенове. По "червените" форуми е пълно с призиви Миодраг да бъде освободен на секундата вместо да се чака нова издънка, която може да разклати сериозно ЦСКА дори в битката за евротурнирите.
 
Очаква се публиката да посрещне враждебно Йешич в неделя. Тогава на "Армията" идва "Черноморец". Бургазлии са в слаба форма, но Херо винаги е способен да вземе нещо от разкъсвания от дрязги "червен" тим.
 


Над 1 милион в Левски за титла и купа, пише "Труд"
 
В „Левски" ще получат общо над 1 милион лева премии при спечелване на титлата и купата.
 
По традиция управата обеща солидни пачки за триумф, макар в последни­те 3 сезона футболистите да опропастяват мечтите. Сега цифрите са леко зави­шени, твърдят от кухнята на отбора.
 
Договорката е по­стигната на втория лагер в Кипър след преговори с председателя на управата Иво Тонев. Точни суми за­сега не се съобщават, но миналия сезон „Левски" игра за премии от 20 000 лв. на човек за титла, 10 000 за купа плюс още 10 000 за „златен дубъл". Логично е сега парите да са завишени примерно с четвърт - до 25 000 за шампион.
 
Естествено в сметката за премии е включен и щабът с треньори, служители, ше­фове. Така отборната сума само за титла надхвърля половин милион лева.
 


Левски с нов спортен директор от лятото, разкрива "Тема спорт"
 
Левски най-вероятно отно­во ще има спортен директор от следващото лято, научи „Тема Спорт". Тази длъжност бе замразена, след като бе сдадена от Георги Иванов-Гонзо през миналия сезон, ко­гато той хвърли оставка и като треньор на сините. Изпълнителният директор на столичани Иво Тонев сериозно обмисля възможността да възобнови поста. В момента той се консултира с главния скаут на тима Дончо Донев и члена на Управителния съвет Николай Илиев.
 
Решаваща дума ще има и треньорът на Левски Илиан Илиев. В крайна сметка нови­ят началник ще бъде човекът, който пряко ще работи с него и отбора. През лятото имен­но Илиан бе този, който нас­тояваше да му бъде назначен спортен директор. Той има­ше желание това да бъде Да­ниел Боримиров. Това обаче така и не се случи. Борето за­емаше тази длъжност на „Ге­рена" през сезон 2008/09, кога­то Левски спечели последна­та си засега шампионска тит­ла. Именно бившият халф е най-често спряганото име за длъжността. Преди няколко дни Боримиров заяви, че на клуба от стадион „Георги Ас­парухов" му трябва силен спортен директор.
 
Както обаче и той призна, с него все още няма водени разговори, за да поеме повторно длъжност­та. Това важи и за друг от спряганите кандидати - Ди­митър Иванков. Бившият ка­питан на Левски е един от ва­риантите пред Тонев, но той все още не е взел решение на кого да повери поста.
 
При всички положения но­вият спортен директор ня­ма да бъде обявен сега, а в на­чалото на лятото, когато евентуално ще встъпи в длъжност.
 
Вчера Иво Тонев беше на „Герена", където следеше ремонтните дейности, кои­то продължават по стадио­на.
Томаш: Проблемът беше на терена! Върнахме се в първи клас!

Треньорът на ЦСКА бе много бесен след поражението от новака Септември

Томаш дръпна здраво конско на играчите след резила

Треньорът бе бесен от играта срещу Септември

Бившият треньор на ЦСКА Саша Илич бе уволнен от Пари НН (ВИДЕО)

Руският клуб изписа сърбина за слаби резултати

СЕНЗАЦИЯ! Септември удари ЦСКА с 1:0 (ВИДЕО)

Провал за ЦСКА на "Васил Левски"

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Треньорска война между Левски и ЦСКА

Томаш и Генчев подгряват дербито на 19 октомври

Томаш определи групата на ЦСКА за Берое

Чорбаджийски и Стойчев аут