Майкъла върнал ЦСКА и "Армията" на картата (ВИДЕО)

"Искам да направя нещо, което ще го има и след 20 години, "Армията" беше една джунгла преди мен", каза шефът на ЦСКА

Майкъла върнал ЦСКА и "Армията" на картата (ВИДЕО)
Изпълнителният директор на ЦСКА - Георги Илиев - Майкъла, разкри някои детайли около ремонта на "Българска армия", предаде репортер на Novsport.com. Шефът на "червените" обясни, че стадионът е бил вписан в регистрите като паметник на културата, като въобще не е съществувал на картата. След това строителният предприемач изтъкна, че е променил градоустройството и е изкарал виза, с която е върнал "Армията" и ЦСКА на картата.  
 
"Доказал съм какво мога, искам да обясня какво се прави и как стоят нещата в ЦСКА. От 20 години на този стадион нищо не е правено, освен пейки нищо друго не е монтирано. Един стадион струва около 750 хиляди лева. В тази сума влизат осветлението, тревата, ВИК, всичко. Всеки го интересуват мачовете, те носят пари. Терените са от най-висок клас, изкуствена трева, която е много близка до естествената. Терените ще бъдат готови, когато имаме пари да доплатим разликата. Приемете какво е било в ЦСКА и какво е сега. Нека имаме уважение към хората, които работят, стадионът е обновен от архитектурна фирма, която е спечелила редица награди", заяви Илиев при срещата си с медиите днес.
 
Той обяви, че на стадиона ще бъдат направени редица подобрения специално за журналистите и медиите: "Интернет ще има навсякъде, ще сложим специални устройства. Ще подменим седалките, за да може журналистите да работят в нормални условия, но трябват и пари. Плаща се непрекъснато за всяко едно нещо, опитваме се да оцелеем. 20 години тук всеки го интересуват само парите и да станем шампиони. Какво като станем шампиони? Отпадаме от смешни отбори като Мура, продаваме 8 играчи и взимаме 11 нови. Искам да направя нещо качествено, докато съм тук. Искам да имаме 40-50% собствени юноши в мъжкия състав, искам стадионът да става за нещо в следващите 20 години, а не постоянно да се борим за лицензи. Чудеса за 3 месеца не стават". 
 
"На Ботев, Локо (Пловдив), Черно море стадионите са смешни, сега проблемът е защо ЦСКА е взел лиценз. "Армията" беше една джунгла, един умрял стадион, изведнъж се направи нещо и всички скочиха за различни неща - защо бил такъв цветът, защо топките били кръгли, защо съм правил забележки на Йешич", ядоса се изпълнителният директор на "армейците".
 
"Направих ново градоустройство тук, извадих виза. Целият стадион бе паметник на културата, внесох нужните документи и след 1 седмица получихме разрешително да строим. Тук нямаше стадион, нямаше отбор, нямаше ни на картата. ЦСКА е отбор, който има една история, която е забравена. ЦСКА не съществуваше и Панчарево не съществува в момента. Тук преди 4 месеца беше джунгла, сега ще видите след 1 месец какво е. Сектор "В" ще е изцяло покрит с покрив тип "ферма", както е на Фулъм и Литекс, но той ще струва около 4-5 милиона лева", разкри Илиев. 



Шефът в ЦСКА обяви, че делата с Павел Дочев и Стойчо Младенов и търсените от тях суми, пречат на ремонтите на "Армията": "Пари обаче няма, тъй като трябва да се изплащат суми на Павел Дочев и Стойчо Младенов. Имаме да даваме около 1.5 милиона на тези хора, заради управлението му тук. Искам да направя такъв стадион, че като отидат на него хората да се чувстват като в Шампионска лига". 
 
Относно как е успял да вземе пари от "Титан" за ремонтните дейности, Илиев обяви: "Директно поставих плановете и проектите на "Титан" и така извадих парите за ремонтите от тях. Хората видяха за какво качество става въпрос и дадоха нужните средства". 
 
"Ако спрем огромния брой трансфери и спрем да плащаме огромни комисионни, тогава може да имаме пари за по-сериозни ремонти. Сектор "Б" спокойно можеш да го бутнеш и да направиш много нови неща. Оправихме офиси, съблекални. Искам да пусна сектор "Г" за феновете, искам да променя сектор "Б". Трябва да има 100-120 тоалетни по проект. Когато "Титан" нямат пари, давам от моите, няма проблеми. "Титан" са издължили всичко на всички, които дължат, няма проблеми от това естество", похвали собствениците Майкъла. 
 
"Малкият терен струва към 110 хиляди лева, големият е около 200. След 1 месец ще съм готов с терените, само тревата ще трябва да изчакаме, но за това трябват и пари. В момента цената за табло е 65 хиляди евро, преди това ми се предлагаха табла за по 180-200 хиляди евро", завърши изпълнителният директор. 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки