Радуканов заменя Йешич, ще води ЦСКА до края на сезона (ВИДЕО)

„Даваме 3 заплати на Йешич и се разделяме без неустойка”, уточни Майкъла

Радуканов заменя Йешич, ще води ЦСКА до края на сезона (ВИДЕО)

Изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев потвърди, че „червените” се разделят със старши треньора Миодраг Йешич и посочи за негов временен заместник Милен Радуканов.

„Радуканов е треньор за 4 месеца. Той има време да докаже за тези 4 месеца на какво е способен и ако сме доволни, договорът му ще бъде удължен“, заяви пред репортер на Novsport.com Майкъла, според когото именно Радуканов е най-добрият вариант за нов треньор.

Майкъла посочи мъгляви причини за освобождаването на Йешич.

"Треньорът не го сменяме за слаби резултати, а защото нещо не пасва. Публиката не го харесва, спортно-техническото ръководство няма комуникация с него, ние като ръководство нямаме комуникация с него. Още преди назначаването му бях против това решение. Моят вариант беше Стойчо да си остане", каза Илиев.







Майкъла има фаворит за поста старши треньор, но той не е Милен Радуканов. Този друг специалист обаче бил зает и Георги Илиев смята Радуканов за най-подходящ в този момент.

"По-добре сега да вземем решение колкото и да е прибързано. Моят фаворит не може да стане, защото има други ангажименти. В момента човекът, който е готов да стане треньор, е Милен Радуканов. Не съм разговарял още с него. Ще разговаряме след половин час. Радуканов е по-добър вариант от Йешич".



Георги Илиев подчерта, че неустойка на Йешич няма да бъде изплащана и той ще получи само три заплати. Според Майкъла причина за раздялата не са резултатите на отбора, а просто „нещо не пасва”.

Той обясни, че нито спортно-техническото ръководство, нито феновете подкрепят Йешич и като цяло сръбските треньори нямали „реноме” в България.

Изпълнителният директор на „армейците” уточни, че решението за уволнението на Йешич е било както на шефовете от „Титан”, така и на Управителния съвет, който подкрепил с пълно мнозинство раздялата със сърбина. 

Novsport.com припомня, че под ръководството на Радуканов ЦСКА спечели последните си два трофея - купата и суперкупата на България през 2011 година.

През есента треньорът бе сменен с мотива, че трябва да се надгража. Разликата с първия престой на Радуканов е, че наставникът вече има необходимия лиценз "Про", а бе и на няколко стажа в чужбина, за да почерпи допълнителни знания.

Сега той ще трябва да ги приложи и на практика и да спечели доверието на "червената" общественост, за да се задържи в клуба.

Условието това да се случи, което по-рано през деня посочи новият член на УС Емил Костадинов, е новият треньор да бъде "извънземен".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки