Сензациите в пресата: Домусчиев сменя Петев със Сашо Станков

Гонят Гонзо при загуба от Левски, скандал в съблекалнята на Лудогорец, спряха премиите на "орлите"

Сензациите в пресата: Домусчиев сменя Петев със Сашо Станков
Домусчиев сменя Петев със Сашо Станков, твърди "24 часа"
 
Миникризата, в коя­то изпадна „Лудогорец", е накарала собственика на тима Кирил Домусчиев да обмисля оставка на старши треньо­ра Ивайло Петев. Самият наставник след домакин­ската издънка 1:1 с „Пи­рин" (Гоце Делчев) в събо­та също намекна, че може и да напусне. Ако се стигне до раздяла с Петев, Домус­чиев, който е върл привър­женик на ЦСКА, ще избере за треньор на шампионите специалист, който е бил на­чело на „червените". Най-вероятният наследник на Петев е Александър Стан­ков. Споменават се и име­ната на Стойчо Младенов и Ферарио Спасов.
 
Станков е един от малко­то родни треньори, които имат успехи на клубно ниво в чужбина. С изключение на Георги Василев-Гочето с "Унион" (Берлин) и Хри­сто Бонев с "Панатинайкос" никой освен големия син на бившия президент на ЦСКА Борис Станков не е правил такъв фурор. Сашо Станков отива в Китай през 2010 г. и става старши тре­ньор на току-що създадения отбор "Аербин" от град Далиен в тамошната "В" гру­па. Само за два сезона нико­му неизвестният тим влиза във Висшата лига със смаз­ващо превъзходство.
 


Черно море гони Гонзо при загуба от Левски, пише "Тема спорт"
 
Кредитът на доверие на ръководството на Черно море към треньора Георги Иванов се изчерпва. При загуба срещу Левски Гонзо ще трябва да освободи поста.
 
Бившият №9 на Левски дойде на стадион "Тича" след края на есенния полусезон, като замени Адалберт Зафиров начело на "моряците".
 
Под ръководството на Иванов обаче Черно море започна пролетта кошмарно - с три поредни загуби, едната от които бе от намиращия се на последно място тогава тим на Етър. При това варненци паднаха у дома на "Тича". В тези двубои тимът така и не успява да вкара гол, а вече се срина до 12-то място в класирането, като само победа в прекия двубой с Локомотив (София) го държи над чертата.
 
По всичко личи, че до края на сезона ще се води люта битка за спасение, при това навръх 100-годишнината на клуба.
 
Мачът със "сините" е на 30 март (събота) от 15.00 часа. Той ще бъде съдбоносен не само за Гонзо, който по ирония на съдбата ще се изправи срещу любимия си тим, а и за доста от играчите. Част от тях са на мушката на ръководството, тъй като не оправдават доверието.
 
През зимата шефовете направиха сериозна чистка и се разделиха със седем футболисти - Дончо Атанасов, Ивелин Янев, Мартин Дечев, Стамен Ангелов, Християн Попов и вратарите Петър Денчев и Пламен Колев. Възможно е това да се повтори и при нова неубедителна игра срещу Левски.
 


Скандал в съблекалнята на Лудогорец, разкрива "Тема спорт"
 
Сериозен скандал е избухнал в съблекалнята на Лудогорец на полувремето на мача с Пи­рин Гоце Делчев (1:1), разбра "Тема Спорт".
 
Главни действа­щи лица в него са били напада­телят Димо Бакалов и старши треньорът Ивайло Петев. Повод за разпрата между два­мата е била смяната на игра­ча на почивката.
 
Бакалов бе заменен от сър­бина Неманя Милисавлевич. Бившият играч на Сливен вед­нага потърсил сметка от Пе­тев за рокадата и защо точ­но него сменял. Стигнало се до повишаване на тона и размяна на реплики, на които ста­нал свидетел целият тим в съблекалнята.
 
Специалистът бил недово­лен от играта на Бакалов по дясното крило. Отделно Пе­тев бил изнервен от негатив­ния развой на срещата дото­гава - 0:1 за Пирин Гоце Дел­чев.
 
Ядосан от решението на Петев, Бакалов веднага си съб­рал багажа и отпрашил с кола­та за родния Сливен още на почивката, без да дочака края на мача.
 
Очаква се нападателят да бъде глобен за постъпката си. Той премина при разградчани в началото на юни 2011 година, като за правата му клубът плати на Сливен сери­озна сума.
 


Спряха премиите в Лудогорец, пише "Меридиан мач"
 
Ръководството на Лудогорец спря премиите на отбора. Лично собственикът на клуба Кирил Домусчиев е наложил крайната мярка. Той е обмислял подобно нещо още след равенството с Берое, но хикса с Пирин (ГД) окончателно го е убедил да въведе тази санкция.
 
Така футболистите на Лудогорец вече няма да получават допълнителни пари за победите си в елита. Очаква се санкцията да бъде свалена само след някакъв голям успех на "орлите". За такъв ще се смята победа над Левски, ЦСКА, Ботев (Пд) или Литекс. Най-близо е дербито с "червените". Мачът е от 21-ия кръг на "А" група и ще се играе на "Българска армия" в София. Поне дотогава отборът остава без премии.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки