Реалистът Пенев пред датските журналисти: Никой не си прави сметки за първо място, борим се за бараж

"Мисля, че никой не си прави сметки да е първи, освен отборът на Италия"

Реалистът Пенев пред датските журналисти: Никой не си прави сметки за първо място, борим се за бараж
България изобщо не си мисли за първото място в Група „Б” на световните квалификации за Световното първенство в Бразилия догодина. Това обяви в Копенхаген пред местните журналисти селекционерът Любослав Пенев, който счита Италия за абсолютен фаворит в групата и според него България, Дания и Чехия спорят за второто място.

„Аз съм реалист и следя развитието на всеки един отбор. Мисля, че никой не си прави сметки да е първи, освен отборът на Италия. Ние, другите, се борим за бараж. Никой не мисли за първо място. След жребия ни определиха като аутсайдери, но вече сме един от фаворитите за бараж в нашата група към момента”, обясни Любо Пенев на официалната пресконференция в Копенхаген преди мача Дания – България във вторник вечер от 21:15 часа.

Пенев вижда светло бъдеще пред сегашния състав на българския национален отбор.

„Виждам много добро бъдеще за този отбор. Дано 5-6-7 години да успеем да играем по този начин. Имаме млад отбор и постепенно трябва да се интегрират нови млади играчи, с които България разполага. Без борба няма напредък. Логично е да има промени. Една задължително заради картоните на Данчо Минев, но това няма да промени идеите, които имаме. Вярвам на момчетата и съм сигурен, че ще постигнем още добри резултати. Остават още доста мачове в групата. Не бива да ни притесняват равенствата. За мен момчетата се раздават на терена и правят каквото могат на терена. Не бива да има никакъв негативизъм”, сподели той.

България е в положителна серия от 6 поредни гостувания на Дания без загуба. Пенев очаква добрата серия да продължи.

„Това не е лошо. Означава, че се справяме добре в Копенхаген срещу Дания. Това показва, че Дания не може да ни победи. Силно вярвам, че ще направим максималното да спечелим. Мачът е важен и за тях, и за нас. С утрешния мач не се решава дали ние или Дания ще се класира. Просто един от възловите мачове в групата. Това е последният ни мач за пролетта, наесен наново. Ще се опитаме да не пропуснем възможността да спечелим точки. Утрешният мач има три знака – 1,X,2. Уважавам моите съперници, но аз съм оптимист и работим в посока моят отбор да побеждава. Ако загуби, нека го направи с високо вдигната глава, да се раздаде и да покаже какво може”, заяви селекционерът на „лъвовете”.

На въпрос на датските журналисти дали България има сили да бие Италия, Пенев отвърна:

Както срещу Италия, така и срещу Дания нямахме късмет. Може да прозвучи нескромно, но за мен в тези мачове загубихме 4 точки. Пропуснати положения срещу Италия и червен картон срещу Дания и то когато водехме 1:0 и контролирахме ситуацията на терена”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки