Фред измъкна Бразилия от загуба срещу Русия - 1:1 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бразилците играха слабо на "Стамфорд Бридж", но избегнаха загубата в контролата

Фред измъкна Бразилия от загуба срещу Русия - 1:1 (ВИДЕО+СНИМКИ)
Бразилия стигна до късен изравнителен гол за 1:1 срещу Русия в приятелска среща на „Стамфорд Бридж” в Лондон. Виктор Фейзулин изведе

„Сборная” напред в 73-ата минута след колосално меле пред вратата на кариоките, а Фред изравни на празна врата след чудесен пас на Марсело в последната 90-а минута.

Руснаците не можеха да се похвалят с голям късмет преди мача. Световната им квалификация със Северна Ирландия на два пъти бе отлагана заради снега в Белфаст и така и не се изигра в крайна сметка.

Селесао пък поведе с 2:0 срещу Италия в четвъртък на контролата в Женева, ала допусна два бързи гол след почивката за крайното 2:2.

В Лондон руснаците натиснаха в началото, а Бразилия търсеше как да отвърне. Сколари бе избрал много офанзивен състав с Фред, Оскар, Кака и Неймар сред титулярите.

Игнашевич стреля силно от пряк свободен удар в 3-ата минута, но Жулио Сезар се разтегна и спаси. Кержаков стреля неточно покрай гредата.

Широков се размина с хубаво центриране, а отчаян шпагат на Тиаго Силва попречи на Кержаков да се разпише.

Бразилия постепенно се окопити, но Неймар на два пъти не успя да стреля добре от изгодни позиции.

Съотборниците в Зенит Кержаков и Фейзулин комбинираха добре в края на първата част, но Сезар изби силния удар на Фейзулин към горния ъгъл. Съдията Хауърд Уеб не видя намесата на стража и дори не даде корнер.

Южноамериканците почнаха втората част много по-добре, но не стигаха до опасни ситуации пред Габулов.

Упоритата игра на Русия се отплати в 73-ата минута, точно когато Бразилия играеше най-добре. Бърз пробив отляво доведе до центриране, получи се грандиозно меле в пеналта на Бразилия, Фернандо изби от голлинията удар на Роман Широков, но Фейзулин бе непокрит и около точката на дузпата прокара в мрежата за 0:1.

Изглеждаше че Луиш Фелипе Сколари ще запише втора загуба в третия си мач начело на Бразилия откакто се завърна. Фред обаче го спаси от поражение.

Резервата Хълк, който замени Оскар, пусна за Марсело на фланга зад защитата, левият бек на Реал Мадрид пусна пас за Фред успоредно на земята и голаджията на Флуминензе не сбърка на празна врата – 1:1.

В самия край Русия имаше последен шанс да спечели, ала Кержаков се размина и ремито се запази.

Бразилия - Русия 1:1
0:1 Фейзулин '73
1:1 Фред '90

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки