Старокин: И на асфалт да играем, ще бием Черно море

Благодарни сме на Даниел Боримиров и Иво Тонев

Старокин: И на асфалт да играем, ще бием Черно море
След всички наказания и контузии, които споле­тяха Левски, пред Ор­лин Старокин се отваря златна възможност да изле­зе като титуляр за „сините" във Варна. Бранителят вина­ги се е славел като един от най-сърцатите и поливалентни футболисти на „Герена". Ден преди дербито на „Тича" Старокин даде специално интервю за „Меридиан Мач". Какво очаква от дербито с Черно море, повторната сре­ща с Георги Иванов и какви са шансовете за титла, чете­те в следващите редове. Още преди да стартира ин­тервюто, Орлин Старокин обяви, че няма да отговаря на въпроси свързани с купо­на, който си спретна преди седмица в Студентски град.
 
Орлине, спад­на ли нап­режението в отбора и с какво настроение отивате във Варна?
- В момента в Левс­ки има добро настрое­ние. В паузата рабо­тихме добре и мисля, че сме готови да се преборим във Варна за трите точки. Знаем какво ни очаква там и сме напълно готови.
 
- Успяхте ли да свършите някаква по-специална работа през паузата за на­ционални отбори, за каквато не ви е сти­гало времето през сезона?
- Всяка седмица вършим това, което треньорът ни казва и се опитваме да рас­тем. Не сме правили нещо по-специално. Работим по най-доб­рия начин всеки ден, просто понякога се получава, друг път - не. Важното е всеки от нас, когато излезе на терена, да даде макси­мума от себе си, за да побеждаваме.
 
- В основата на привличането ти в Левски бе Георги Иванов. Има ли ня­какво по-специално чувство в теб, когато се изправяш сре­щу него?
- Истина е, че Гонзо ме привлече в Левски. Не ме е гледал само той, и други хора са участвали, но той е в основата. Винаги ще съм му благодарен за това. Сега обаче той ще защитава цветове­те на Черно море, аз -на Левски и се надя­вам да го надвия.
 
- Черно море няма гол в първите 4 кръ­га. Очакваш ли да изглежда по по-разли­чен начин срещу вас?
- Надявам се отново да не успеят да вкарат гол. Това е наша­та цел. Само победата ни устройва.
 
- Притес­нява ли ви с нещо тере­нът на „Тича"? Знаем, че там като падне малко дъжд и заприличва на тресавище...
- Няма от какво да се притесняваме. Те­ренът е еднакъв за всички. Няма място за оправдания. Трябва да излезем и да победим. И на асфалт да игра­ем, ще бием Черно море. Няма значение дали на терена ще ва­ли, или ще пече слън­це, дали теренът ще е кален, или неравен, трябва да дадем всичко от себе си. Никой не може да се бори с природата.
 
- След мача с Монтана настъпи­ха смутни времена в Левски. Опиши ни какво се случи в съблекалнята в първите минути след двубоя?
- Не беше приятно, но не мисля, че тряб­ва да издавам какво сме си говорили. Каквото са ни казали шефове и тре­ньори, си оста­ва меж­ду нас. Важно­то е да си нап­равим необхо­димите поуки и да за­почнем да побеждаваме. Иначе е нормално да има напрежение в клуб като Левски, независимо дали си направил 0:0 с Монта­на, или си бил някого. В подготовката иг­рахме със силни отбо­ри и знаем какво мо­жем. Важното е да за­почнем да го показва­ме.
 
- Как гледате на наказанията на Ста­нислав Ангелов и Кристовао Рамос и вярно ли е, че сте об­мисляли да не изле­зете на една трени­ровка в знак на со­лидарност с тях?
- Наказанията са ре­шения на треньорите. Не искам да ги комен­тирам.

- Какво ви каза Даниел Боримиров, когато влезе за пръв път в съблекалнята и успя ли да проме­ни нещо?
- Ние Боримиров не го приемаме като нов човек, защото знаете, че дълго време е бил в Левски. Благодарни сме му, защото той и Иво Тонев са хората, които стоят зад нас, държат най-много на нас и разчитат на нас. Треньорите също много ни помагат. На­дявам се да им се отблагодарим за всичко това през месец май с шампионска титла.
 
- Сам спомена Иво Тонев и Даниел Бо­римиров. Третият силен човек в Левс­ки Тодор Батков обаче постави сери­озен ултиматум -титла или чистка. Внася ли напреже­ние във футболисти­те подобно нещо?
- Г-н Батков е собст­веник на този клуб и той взема решенията. Може да говори как­вото реши. Що се от­нася до чистката - то си зависи само от нас. Ако играем добре в оставащите мачове и завършим сезона с титла и купа, едва ли ще има чистка.
 
- Да те върнем на мача с Черно море. Не е тайна, че има вероятност да изле­зеш като халф в то­зи двубой. Къде се чувстваш по-добре -ляв бранител или опорен полузащитник?
- Нямам никакви претенции. Моята цел е да играя колкото се може по-често, ако може и във всеки мач. Искам да побеждава­ме и да помагам на тима, няма значение като какъв.
 
- Дълго време бе­ше твърд титуляр, но после загуби бит­ката с Нуно Пинто. Откриваш ли греш­ка в себе си, за да се стигне дотук?
- За да остана резер­ва, сигурно си има причина. Може би имам грешка, не съм изпълнил добре так­тическите задачи на треньора. Искам оба­че да кажа, че се имам за силен характер. То­ва, че съм бил резерва в 2, 3 или 4 мача, не може да ме събори, да ме депресира или нещо такова. Дори напротив - ам­бицира ме да работя два пъти по-усърдно, за да може да побеж­даваме.
 
- Основният кон­курент за титлата Лудогорец също до­пуска леко загуба на точки. Радва ли ви този факт и какво мислиш за останали­те основни претен­денти - ЦСКА и Бо­тев (Пд)?
- Изобщо не ме ин­тересуват другите от­бори.
 
- След дербито с Черно море ви пред­стои сблъсък с Ли­текс. Първият дву­бой между вас има­ше сериозен скан­дал. Ти подобно не­що като признатия и отменен гол на Литекс виждал ли си?
- Голът бе отменен правилно според мен. Не ми се коментират съдиите.
 
- След този мач обаче от Литекс ви отправиха сериозни закани да превърнат реванша в ад...
- Изобщо не ме при­тесняват. Не искам да отговарям на подобни провокативни изказва­ния. Ние отиваме да играем футбол като отбор със самочувст­вие и да постигнем своето, а именно - да продължим напред.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки