Илиан Илиев: На гореща глава не бива да обвиняваме съдията

"Не се огънахме от тоя футбол, който практикува Черно море. Знаехме, че ще има блъскане и много борба", каза Илиан след 1:1 във Варна

Илиан Илиев: На гореща глава не бива да обвиняваме съдията
Треньорът на Левски Илиан Илиев похвали своите играчи за мъжката битка след 1:1 на „Тича” във Варна срещу Черно море. „Сините” загубиха две точки в борбта за титлата, а според Илиев домакините са играли с много „блъскане”.

„Съжалявам, че не победихме. Нужна ни беше победата. От едно нещо съм доволен - не се огънахме от тоя футбол, който практикува Черно море. Знаехме, че ще има много блъскане и много борба за първа, втора, трета четвърта топка. В малкото моменти, в които се преборихме за втора, трета, четвърта топка и си подавахме, създавахме ситуации. Ако бяхме вкарали, Черно море щеше да се открие, а те са уязвими”, коментира треньорът на Левски пред „ТВ7” веднага след двубоя.

„Ние като отбор, който се бори за титлата, трябваше в тоя нервен мач да направим повече футболни моменти, да ги търсим. Не съм доволен, че имахме три ситуации да поведем, но не можахме да вкараме. Трудно е да се играе на тоя терен. Трябва ние да сме отборът, който повече иска победата, независимо от обстановката и залога в мача”, разкритикува той своите.

Загубата на точки притеснява Илиан, но той чака грешки и на Лудогорец.

"Притесняваме се от загубата на точки, но нека видим и другите отбори. Може пък да сме скъсили дистанцията. Ако бяхме победили, щяхме да приложим малко преса срещу Лудогорец"

Наставникът категорично отказа да коментира действията на главния съдия Ивайло Стоянов. Изравнителният гол на Левски беше от засада, а в края Жоао Силва бе свален с бодичек в наказателното поле на Черно море, но дузпа не бе отсъдена.

„Не съм гледал повторения за засада при изравнителния гол, но казаха ми, че е имало и други ситуации в края на мача за нас. Но не искам да коментирам съдията. На гореща глава сега не бива да обвиняваме съдията. Не искам да коментирам съдията. Правилният път за излизане от кризата е да победим. Независимо какъв е теренът, агресивен домакин, публика - винаги е така срещу Левски. Но ние сме Левски и трябваше да вкараме още един гол, имахме положения”, сподели Илиан Илиев.

Треньорът не вижда нищо странно в мълчанието на Иво Тонев. "Нормално е Иво да не иска да говори, той е изпълнителен диркетор. Аз и Борката (Боримиров) трябва да говорим".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки