1. Novsport
  2. Волейбол
  3. Драган Нешич става помощник на Камило Плачи

Драган Нешич става помощник на Камило Плачи

Драган Нешич и Димо Тонев бяха утвърдени за треньори съответно на юношеския (до 19 г.) и девическия (18 г.) национален отбор от Управителния съвет на федерацията по волейбол

Драган Нешич става помощник на Камило Плачи

Драган Нешич и Димо Тонев бяха утвърдени за треньори съответно на юношеския (до 19 г.) и девическия (18 г.) национален отбор от Управителния съвет на федерацията по волейбол. Задачата и пред двамата е да класират отборите на световните първенства, като спечелят квалификациите, на които страната ни е домакин от 8 май.

Новото при Нешич е, че влиза и в щаба на треньора на мъжете Камило Плачи. Сърбинът говори перфектно италиански и между двамата няма да има езикова бариера. В щаба на италианеца е Найден Найденов, търсят се статистици - италианец и двама българи.

Идеята е с назначението на Нешич при мъжете да има приемственост в националните отбори, като треньорите на подрастващите работят и при по-големите. По същата схема Тонев, който е помощник при жените на Марчело Абонданца, ще работи и с девойките. 
Плачи лети днес за родината си по лични дела и се очаква да се върне след 5 дни. После ще замине като консултант с юношите до 17 години на европейското в Сърбия и Босна и Херцеговина. Нашите играят в предварителната група в Белград. Тимът на треньора Иван Халачев допусна загуби и в трите си контроли срещу Полша в Габрово. Влизане в шестицата на европейското дава виза на отбора за световното.

Управата на федерацията прие проектобюджет за годината от 3,893 милиона лева. Той ще бъде одобрен на редовно общо събрание на 15 и 16 май в Пловдив. 

В същото време федерацията още не е получила пари от държавата. Шефовете на волейбола първи се срещнаха с новия спортен министър Петър Стойчев и имаха уверенията, че ще разполагат с каквото е договорено. Но и до вчера това не се беше случило, а федерацията дължи много пари за хотели, транспорт и организация на състезания и подготовка на национални отбори