Левски елиминира Литекс с гол на чужд терен в спиращ дъха спектакъл (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Сините” загубиха реванша с 1:2 в Ловеч, но се промъкнаха до полуфиналите, замениха рефера

Левски елиминира Литекс с гол на чужд терен в спиращ дъха спектакъл (ВИДЕО+СНИМКИ)
С гол на чужд терен Левски се промъкна до полуфиналите на турнира за Купата на България. „Сините” загубиха реванша срещу Литекс с 1:2 в Ловеч, но благодарение на попадението си на чужд терен, автор на което бе Дъстли Мулдер, и чистата победа с 1:0 в София успя да спечели първата си важна битка през този сезон. Литекс осъществи пълен обрат през второто полувреме чрез Георги Миланов и Иса, докато реферът Станислав Тодоров се контузи и бе заменен от четвъртия арбитър Александър Костадинов.
 
Десет секунди след началото на мача Литекс за малко не откри резултата. Иса обаче си поведе силно топката и стражът Илиев предвидливо излезе и предотврати опасността.
 
В 9-ата минута Левски създаде една от редките си възможности през първото полувреме. Мулдер стреля опасно с глава след центриране от фаул, но извън рамките на вратата.
 
Литекс осъществи няколко много опасни атаки, но при последния пас нападателите на ловчанлии се намираха все в положение на засада.
 
В 30-ата минута се откри идеална възможност за ловчанлии, след като Пламен Илиев и Дъстли Мулдер не се разбраха при изнасянето и албанецът Ваюши открадна топката, излъга вратаря, но избяга малко настрани от опразнената врата и предпочете да центрира за Иса, който за съжаление на домакините се размина с кълбото.

 
Минута по-късно „оранжевите” създадоха нова отлична атака. На стрелкова позиция този път бе бразилецът Ванжер, който потърси комбинация вместо директен обстрел и Ромен Ели изчисти топката.
 
С една от редките си възможности преди почивката Левски откри резултата. Това стана в 40-ата минута, когато Прохазка пусна за Карвальо, той изведе Мулдер през центъра и холандецът промуши топката ниско в десния долен ъгъл за 1:0.
 
Така на почивката „сините” се оттеглиха с изгоден аванс от два чисти гола, единият от които на чужд терен.
 
Четири минути след подновяването на играта обаче Литекс изравни. Георги Миланов бе изведен в коридор от Ваюши и с елегантен шут покрай Пламен Илиев направи 1:1.

 
Левски беше на ход. В 50-ата минута Стефан Велев от Левски отправи техничен удар от дъгата на наказателното поле, но вместо мрежата, уцели едно от децата, гонещи топките.
 
Четири минути по-късно топовен удар на Де Карвальо профуча над напречната греда.

 
Събитията се пренесоха на другата врата. В 62-ата минута няколко сантиметра разделиха Симеон Славчев от сглобката при изненадващ диагонален шут извън наказателното поле.
 
Гари Родригес пробва да повтори упражнението с гола си от първия мач, но този път Пиргов внимаваше и улови диагоналния му шут.

 
В 75-ата минута Нуно Пинто направи фрапираща грешка, от която Исмаил Иса се възползва по най-добрия начин, обръщайки резултата в полза на Литекс. Пинто не успя да уцели кълбото в центъра и бившият левскар Иса се озова абсолютно сам срещу вратаря, реализирайки покрай Илиев за 2:1.
 
Литекс се нуждаеше от само едно безответно попадение, за да елиминира по сензационен начин Левски. Иса получи възможност за нов гол, след като Пламен Илиев се размина с топката, но метър не му достигна, за да я бутне в мрежата.
 
Междувременно главният съдия Станислав Тодоров се контузи и трябваше да бъде сменяван от четвъртия рефер Александър Костадинов, който довърши мача.
 
До края опасен шут на Георги Миланов от въздуха не намери целта и Левски се класира за полуфиналите на турнира за Купата на България, където утре след 11:30 ч ще научи съперника си измежду Локо (Сф), Берое и Славия.   
  
Антоан Стоянов тренира с Левски в Правец

През миналия сезон той беше под наем в Емполи

Светослав Диков се присъедини към Локо София

Таранът се завръща обратно в "Надежда"

Левски с вход свободен за следващата контрола

"Сините" се изправят срещу Септември на 29-ти юни от 18:30ч

Йордан Юруков започва работа в ЦСКА

Бившият халф на "армейците" ще е треньор в клуба

Порой отложи контролата на Черно море с Ботев (Враца)

Сблъсъкът в Тетевен няма как да се изиграе, заради обилен валеж

НАЙ-НАКРАЯ! Добри новини в Локо София

Любенов остава в "Надежда"

Ботев Пд пусна билетите за Лига Европа

"Канарчетата" приемат Марибор на 11 юли

Шеф на ЦСКА: Селекцията се прави по по-различен начин

Близо сме до някои футболисти и водим преговори, обяви Филип Филипов

И нов в Левски се прицели в титлата

Най-важната цел е да станем шампиони, обяви Алдаир

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки